25
Mayıs
2024
Cumartesi
FERİZLİ - SAKARYA

Cezaevinde kadınlar günü kutlaması

CEZAEVİNDE KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ve yönetim kurulu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Ferizli L tipi Cezaevi'ndeki kadın tutuklu ve hükümlüleri ziyaret ettiler.

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde bulunan L Tipi Cezaevi'ndeki mahkum kadınlar, Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte bir.araya geldiler. Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ve yönetim kurulu üyeleri 2 adet mini buzdolabını cezaevine hediye ettiler. Kadınlar, özellikle cezaevinde mahkum ya da tutuklu annelerle kalan ufak bebeklere giysi, bez, süt ve yoğurt hediye ettiler.

Türk Kadınlar Birliği üyeleri Ferizli L Tipi Cezaevi Müdürü Metin Sölmez tarafından karşılandı. Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tevhide Yağan, "Burada yatan tüm kadın mahkumların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Dilek ve isteklerinizi cezaevi müdürümüze iletin. O da bizlere ileterek sizlerin isteklerinize çözüm buluruz. Anneler gününde size bir buzdolabı daha getireceğiz" dedi.

Ferizli L Tipi Cezaevi Müdürü Metin Sölmez ise, "Bütün fedakarlıklarıyla ailelerin mihenk taşı olan kadınlarımızın, geleceklerinden emin fertler yetiştirmek için olağanüstü gayret gösterdiklerini görmekteyiz. Kadının ihmal edildiği, arka plana itildiği toplumlarda toplumu oluşturan fertlerin sağlıklı bir gelişme göstermesi mümkün değildir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Kadınlar Birliği üyeleri mahkumların dertlerini dinlediler. Kadın üyeler özellikle cezaevinde anneleriyle kalan minik çocuklar ile yakından ilgilendiler.

CEZAEVİNDE KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
CEZAEVİNDE KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
CEZAEVİNDE KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
CEZAEVİNDE KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 16:57:00
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 00:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?