24
Mayıs
2024
Cuma
FERİZLİ - SAKARYA

Çocuk hakları semineri

Sakarya'nın Ferizli İlçesi Belediyesi tarafından, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle seminer düzenlendi. Seminere, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Ferizli Belediyesi tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlenen "Çocuk Hakları Semineri", Ferizli Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda yapıldı. Seminere konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Canan katılırken, semineri Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, AK Parti İlçe Başkanı Fazlı Üstün, Gölkent Belediye Başkanı Tali Atalay, İl Müftü Yardımcısı İsmail Hakkı Selim, İlçe Müftüsü Halil Eriş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal İnal, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar izledi. 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, ailenin ve toplumun önemli bireylerinden olan çocukların haklarını gözetmede en büyük görevin anne ve babalara düştüğünü söyledi. Başkan Kaşkaş, geleceğin aynası olan çocukların bir takım haklara sahip olduğunu, çocukların haklarını gözeten toplumların geleceğine sahip çıkan ve yön veren toplumlar olduğunu belirtti.

Seminere konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Canan ise, dünya çocuk hakları beyannamesi ile çocuk hakları konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Canan, İslam'ın çocuklara büyük önem verdiğini ifade ederek, çocukların haklarını gözetmede anne-babalar ile devlete büyük görevler düştüğünü söyledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 13:53:40
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 14:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?