18
Haziran
2024
Salı
FERİZLİ - SAKARYA

Ekonomik Sosyal Paltform kuruldu

Sakarya'nın Ferizli İlçesi'nde belediye tarafından Ekonomik, Sosyal Platform kuruldu.

Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş'ın önderliğinde ilçenin sorunlarını ve yapılacak olan projeleri değerlendirmek amacıyla, sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Ferizli Ekonomik Sosyal Paltformu kuruldu. Başkanlığını Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş'ın üstlendiği ekonomik ve sosyal platform Şoförler Odası Başkanı Fazlı Demirci, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Naci Kıral, Esnaf Kooperatifi Başkanı Nurettin Samsa, Ziraat Odası Başkanı Rıdvan Yener ve Mahalle Muhtarlarından oluştu. Kurulan ekonomik sosyal platform yapacağı mutat toplantılarla ilçedeki sorunlar, belediye hizmetleri ve projelerdeki öncelikler ile birlikte ilçenin gelişmesi ve büyümesi konusundaki radikal kararların alınması gibi konularda fikir ve projeler geliştirecek.

İlk toplantısını Ferizli Belediyesi'nde gerçekleştiren Ferizli Ekonomik Sosyal Platformu, ilçede yapımı tamamlanıp hizmete açılan Sakarya L Tipi Ceza ve Tutuk Evinin Ferizli'ye kazandıracağı ekonomik kazanımlar ve ziyaret için ilçeye gelecek olan konukların ağırlanmasında Ferizli'de yapılması gereken hizmet ve yatırımlar, ilçe esnafının kalkınması ve Ferizli ekonomisinin canlanması noktasında köy araçlarının ilçede konuşlandırmaları ve bu araçlar için Ferizli'de bir garajın tahsis edilmesi, özellikle cezaevi ve Damlık, Değirmencik ile Yenimahalle Mahalleleri hattında minibüs ve dolmuş hatlarının tahsis edilmesi, ilçedeki diğer kamu kuruluşlarının ürettiği hizmet ve projelere Ferizli ekonomik sosyal platformunun katılımıyla taban ve sivil kitle desteğinin verilmesi gibi kararlar alındı.

Toplantıda ayrıca, ilçenin İstihkam Tepe mevkiinde maden çıkaran bir şirketin ağaç kesimi yapması sonucu görülen erozyonlar ile birlikte, şirketin doğal afetlere meydan vermeden Ferizli'ye ekonomik kazanım sağlaması hususunda halk ve sivil kitlenin şirkete demokratik baskı yaparak ilçenin doğal güzelliğinin korunması ve bu konularda birlikte hareket edilmesi konusu da görüşüldü.

Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, ilçede kurdukları ekonomik ve sosyal platform ile birlikte Belediye ve Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde halk ve sivil kitle ile birlikte hareket etmeyi hedeflediklerini söyledi. Kaşkaş, her ay toplanacak olan platformda Ferizli'nin önünü açmak için çalışmalar yapılacağını belirterek, "Bazı konularda radikal karar alınması gerekiyorsa, bu kararları hep birlikte ilçenin çıkarı doğrultusunda alacağız. Böylece belediyenin ürettiği her projeye de halkın da katılımını sağlamış olacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 15:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?