18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEYVE - SAKARYA

Alifuatpaşa Belediye Başkanı tutuklandı

AK PARTİLİ BAŞKAN TUTUKLANDI

Alifuatpaşa Belediye Başkanı Kenan Oran "Taahhüdü ihlal" suçundan üç ay hapis cezası bulunduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu.

Alifuatpaşa beldesinin AKP'li Belediye Başkanı Kenan Oran hakkında bir hafta önce 'tehdit' suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan aynı gün Belediye Meclisi üyeliğinden de istifa eden Demokrat Parti Meclis üyesi Ali Esen, kar maskeli bir kişi tarafından ayaklarından vurulmuş, Esen de saldırıyla ilgili Belediye Başkanı Oran'ı suçlamıştı.

Olayla ilgili Geyve Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturmada ifadesine başvurulan Belediye Başkanı Kenan Oran suçlamaları kabul etmemişti. Ancak İçişleri Bakanlığı, Belediye Başkanı Kenan Oran için soruşturma yapılması için karar verdi. Bugün sabah açılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Geyve Cumhuriyet Savcılığına giden Kenan Oran'ın Pamukova İcra Ceza Mahkemesi tarafından Halil İbrahim Kalaycı'ya olan borcunu ödemediği için "Taahhüdü ihlal" suçundan kesinleşmiş üç aylık hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı, Oran'ın tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklanma kararını öğrenen Belediye Başkanı Oran, rahatsızlanınca Geyve Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tansiyonu düşen Oran, hastanede yaklaşık iki saat kaldı. Başkan Oran'ı hastane kapısında bekleyen gazetecilerin görüntü ve resim almamaları için Geyve İlçe Emniyet Müdürü Tamer Taşlı polis araçlarını ön tarafa çektikten sonra başkan Oran hastanenin arka kapısından polisler tarafından sivil bir otomobile bindirilerek Ferizli L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

AK PARTİLİ BAŞKAN TUTUKLANDI
AK PARTİLİ BAŞKAN TUTUKLANDI
AK PARTİLİ BAŞKAN TUTUKLANDI
AK PARTİLİ BAŞKAN TUTUKLANDI
AK PARTİLİ BAŞKAN TUTUKLANDI
AK PARTİLİ BAŞKAN TUTUKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 23:20:00
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 23:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sametses IP: 85.108.222.xxx Tarih : 11.11.2010 00:33:17

Az bile vermişler,kenan bey tutuklanıp içeri girdide ne oldu.Şuan yerine geçen şahıs devletin parasını yandaşlarına yediriyor.6 senedir burdayım ama alifuatpaşa hiç kalkınamadı.Bazı şahıslar belediyeden kendi isimlerini değil ama başkalarının isimlerini kullanarak belediyeyi sömürüyor.Bence alifuatpaşalılara bu az bile.Kendi düşen ağlamaz derler tam bunlara göre bir laf.Saygılarımla...