23
Mayıs
2024
Perşembe
GEYVE - SAKARYA

Alifuatpaşa'da 50 yıllık su hasreti sona eriyor

Geyve'nin Alifuatpaşa Beldesi’nde 50 yıllık su hasreti sona eriyor.

Geyve İlçesi Alifuatpaşa Beldesi Belediye Başkanı Kenan Oran örnek bir proje geliştirerek beldenin en önemli sorunu olan su sorununa neşter vurdu. 50 yıldır artezyen suyundan su içen belde halkı Kırca yaylasında bulunan kaynak sularının 21 km uzunluğundaki ishale hatlarının beldeye kadar döşenmesi ile temiz suya kavuşacak.

İhale edildikten sonra İller Bankası tarafından kaynağı aktarılan proje ile ilgili çalışmalar hızla sürüyor. Beldeye getirilecek olan su 40 tonluk maslağa kadar getirildi. Bürokraside yaşanan tıkanıklıklara rağmen çalışmalarını hızla sürdüren Belediye Başkanı Kenan Oran, çalışmaların çok kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Başkan Oran, "Göreve geldiğim günden itibaren beldenin tek kanayan yarası içme suyu idi. İnsanlar 50 yıldan beri artezyenden su içiyorlardı. Yukarda dağda kaynak suları boşa akıyordu. Bir proje geliştirerek su ile ilgili altyapı ve üstyapı çalışmalarını Abalı gurubu ile birlikte tamamladık. Daha sonra suyumuz Adasu idaresine geçti. Birlikte kaynak tahsisi yaparak suyu kaynaktan alıp maslağa kadar getirdik. Belde içine 3 adet depo yerleştirdik. Depolarla ilgili tapuları vatandaştan aldık. 3 pompa ile kaynaktan çekeceğimiz suyu depolarda topladıktan sonra beldeye vereceğiz. Vatandaşa artezyen değil temiz kaynak suyu içireceğiz" dedi.


 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 13:10:56
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 13:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?