18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEYVE - SAKARYA

Geyve'de eğitim atağı

Sakarya Valiliği tarafından, eğitimdeki başarıyı arttırmak için eğitim seferberliği başlatıldı. Seferberliğin ilk adımı ise Ahmet Kutsi Tecer’in "Orda bir köy var uzakta" şiirine konu olan Geyve İlçesi’ne bağlı Sarıgazi Köyü’nde atıldı.

Sakarya Valiliği tarafından başlatılan ve Sarıgazi Köyü’nde bugün startı verilen eğitim seferberliği nedeniyle düzenlenen törene, Vali Nuri Okutan, Geyve Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Geyve Belediye Başkanı Mehme Kır, Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve çok sayıda daire müdürü ile vatandaşlar katıldı.


Sarıgazi Köyü İlköğretim Okulu bahçesindeki törende ilk olarak öğrenciler adına konuşan Esra Duman, öğrencilerin başarısının tüm ilin başarısı olacağını belirterek, "Bizim başarılı olmamız, sizin için de önemli. Bunun için siz büyüklerimizin bizlere daha fazla yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ise eğitimci olarak tüm imkanların öğrencilerin için kullanılacağını ifade ederken, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman da, üniversite olarak bu seferberliğe destek vereceklerini söyledi.

Törende son olarak konuşan Sakarya Valisi Nuri Okutan ise Ahmet Kutsi Tecer’in şiirine konu olan bir köyde eğitim seferberliği başlattıkları için mutlu olduğunu belirterek, amaçlarının Sakarya’daki eğitim kalitesini ve öğrencilerin başarısını arttırmak olduğunu kaydetti. Vali Okutan, "Sakarya, eğitim sıralamasında gerilerde yer alıyor. Eğitim düzeyini en yüksek noktaya çıkarmak için eğitim seferberliği başlatıyoruz. Öğretmenlerimize çok büyük görevler düştüğünü bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Biz Valilik olarak elimizdeki bütün imkanları seferber edeceğiz. Bu başarısızlığı hep birlikte ortadan kaldırıp, yeni ufuklar açacağız" dedi.
Konuşmaların ardından Sarıgazi Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri "Orda bir köy var uzakta" adlı şarkıyı seslendirdi. Vali Nuri Okutan ve eşi Demet Okutan ise tüm öğrencilere çiçek dağıtarak teşekkür etti.

Törenin ardından basın açıklaması yapan Sakarya Valisi Nuri Okutan, Valilik tarafından hazırlanan "Orta öğretimde stratejik eylem planı" isimli kitabı tanıttı. Kitapta orta öğretim kurumlarında yeniden yapılanma ihtiyaçları, Sakarya’daki mevcut durum ve orta öğretim kurumlarının sorunları, misyon ve vizyonun anlatıldığını belirten Okutan, bundan sonra Sakarya’da başarısızlığa izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

geyve
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 10:48:45
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 11:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?