18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEYVE - SAKARYA

Geyve'de halıcılık atağı

Dünyaca ünlü Hereke halıları, Geyve'de halk eğitim merkezi ve Geyve Belediyesi işbirliği ile açılan halıcılık kursunda dokunuyor.

Geyve Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa açılan halıcılık kursuna Geyveli hanımlar büyük ilgi gösterdi. Ev hanımlarının aile ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla katıldığı kursta dokunan Hereke halıları daha sonra meraklılarına satılıyor.

Kursta usta öğretici olarak görev yapan Güler Çobanoğlu, hanımların da büyük ilgi gösterdiği kursta, Hereke halıları dokuyarak fason üretim yaptıklarını söyledi. Çobanoğlu, "Hanımlar kısa sürede öğrendikleri halı dokuma işinden para kazanıyorlar. Ayda yaklaşık 250 milyon lira gelir elde ederek, aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar" dedi.

Yaklaşık 6 aydır Hereke halısı dokuyan kadınlar ise, kendi oluşturdukları pazarda halıları satmak istediklerini söyleyerek, "Hem boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz, hem de ev ekonomimize katkı sağlıyoruz. Ancak kendi ürettiğimiz halıları, kendimiz satmak istiyoruz" diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu öğrencisi İlknur Çobanoğlu da, usta öğretici annesi ile birlikte halı dokuyarak, okul harçlığını çıkardığını söyledi.

Geyve Belediye Başkanı Mehmet Kır da, el sanatlarının yaşatılmasına büyük önem verdiklerini dile getirerek, "Biz belediye olarak her türlü el sanatına destek veriyoruz. Kadınlarımızın üretken olması da bizleri sevindiriyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 13:35:45
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 17:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?