24
Mayıs
2024
Cuma
GEYVE - SAKARYA

İmarathane için çalışma başlatılıyor

Geyve'de bulunan tarihi imarethanenin eski vasfına dönüştürülmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çalışma başlatılıyor.

Geyve'de bulunan ve 1451 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Elvanbey İmarethanesi ve Camii'nin eski kimliğine kavuşturulması için çalışma başlatıldı. Yapıldığı tarihlerde yoksullara aş evi olarak hizmet veren imarethanenin 1698 ve 1969 yıllarında iki defa onarımdan geçtiğini söyleyen Geyve Belediye Başkanı Mehmet Kır, daha sonra imarethanenin işlevini yitirdiğini belirtti.

1972 yılında binanın kütüphaneye dönüştürüldüğünü söyleyen Kır, "Yapı halen kütüphane olarak hizmet veriyor. Ancak biz bu tarihi yapıyı eski vasfına kavuşturmak istiyoruz. Bu nedenle de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunduk" dedi.

Belediye tarafından kültür merkezi yaptırdıklarını ve çalışmaların tamamlanmasının ardından kütüphaneyi kültür merkezine taşıyacaklarını söyleyen Başkan Mehmet Kır, "Tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergah üzerinde bulunan Elvanbey İmarethanesi'nin eski özelliğine dönüştürülmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yaptığımız başvuru olumlu karşılandı. Bakanlık burada çalışma başlatacak. Binanın boşaltılmasının ardından gerekli mimari ve röle çalışmaları yapılacak. Biz de bu tarihi yapıyı eski haline dönmesinin ardından turizme açacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 14:15:27
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 15:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?