25
Mayıs
2024
Cumartesi
GEYVE - SAKARYA

Kanser hastasına senet karşılığı yardım

SAKARYA'DA SENETLİ YARDIM İDDİASI

Sakarya'nın Geyve ilçesinde kanser hastası Fahriye Beşikçi, boş senet imzalatılarak, kullanılmayan okul lojmanına yerleştirildiğini ileri sürdü.

Geyve ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi bağırsak kanseri hastası Fahriye Beşikçi (37), Geyve Kaymakamlığı tarafından boş senet karşılığında Nuri Osmaniye Köyü'nde boş ilköğretim okulu lojmanına yerleştirildiğini öne sürdü.

Yaklaşık 3 yıldır kalın bağırsak kanseri tedavisi gören Beşikçi, "Eşim Levent Beşikçi işten çıkartıldıktan sonra büyük bir sıkıntı içine girdik. Borçlandık. Kira, elektrik paralarını ödeyemedik. Eşyaları satarak kira borcunu verdik ve oturduğumuz evden çıktık. 10 ay bir evin odunluğunda yaşadık. Hastalığım ortaya çıkınca yardım için Geyve Kaymakamlığı'na başvurduk. Kaymakamlık vakıftan hastaneye gitmem için yol parası veriyordu. Ancak kirada oturduğumuz evin elektrik borcu ortaya çıkınca kaymakamlık yol yardımını keserek 500 TL'lik elektrik borcunu ödedi" dedi.

Beşikçi, ayda 2 kere Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne tedavi olmak için gittiğini ifade ederek, "Geyve Kaymakamı'nın yanına gittiğimde bana kızdı. 'Elektrik borcunuzu ödedim, size yapacak bir şeyim yok' dedi. Tedavim yarım kaldı. Oysa tedavi olmam gerekiyordu. Eşimin günlük olarak kazandığı paralarla tedavi olabildik. 2 kere de Geyve Kaymakamı izinli iken yerine vekalet eden Taraklı Kaymakamı tarafından yardım edildi. Geç kaldığım için doktorum bana kızdı. 'Bu tür hastalıklarda geç kalınmaz' diye konuştu. Doktora bir şey izah edemedim, utandım" diye konuştu.

Odunlukta yaşadıklarının duyulması üzerine Kaymakamlığın, kendilerine oturmaları için Nuri Osmaniye köyünde kullanılmayan eski okul lojmanını verdiğini ifade eden Beşikçi, "Lojmana taşınacağımız zaman Geyve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde eşimle sözleşme yapmışlar. Bu sözleşme sonrasında lojmana geldiğimizde eşime lojmanda zarar olursa masrafları karşılayacağıma dair senet imzalattırdılar. Senedimiz köy okul müdüründe. Zaten lojman yıkık dökük, rutubetli ve çok kötü halde. Bir de burası için senet imzalattırdılar. Eşim iş bulup çalışamıyor. Zaten kaza geçirmişti. Şimdi günlük iş çıkarsa çalışıyor. Kaymakam 'evleri var' diyormuş. Oysa ev babasına ait. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bizden aldıkları senet okul müdüründe" dedi.

Geyve Kaymakamı Süleyman Erdoğan da Beşikçi ailesinden lojmana yerleştirilmeleri karşılığında senet alınması iddiasıyla ilgili olarak, "Bu aileye gereken yardımlar yapılmıştır. Senet imzalatılması ise okul idaresi tarafından yapılmış olabilir. Belki yine elektrik parası ödemez veya lojmana zarar verirse ona güvence olarak Milli Eğitim veya muhtarlık tarafından imzalatılmış olabilir" diye konuştu.

SAKARYA'DA SENETLİ YARDIM İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 13:05:04
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 10:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?