25
Mayıs
2024
Cumartesi
GEYVE - SAKARYA

Silahlı saldırı

Alifuatpaşa beldesinde, eczacı Çakır Ali Esen uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Olay, gece Geyve ilçesi Alifuatpaşa beldesinde bulunan Meslek Yüksekokulu yakınlarında meydana geldi. Bir dönem AKP daha sonra DP'den Belediye Meclis üyeliği yapan eczacı Çakır Ali Esen otomobiline binmek üzere iken yanına yaklaşan ve kar maskeli olduğu öğrenilen saldırganın silahını ateşlemesiyle yaralandı. Saldırganın silahından çıkan kurşunlardan 3 tanesi Esen'in sol ayağına, 1 tanesi sağ ayağına diğer kurşunlar ise otomobilin lastiklerine isabet etti. Silah sesleri üzerine gelen vatandaşların yardımı ile Esen önce Geyve Devlet Hastanesi'ne daha sonra ambulansla Yenikent Hastanesi'ne kaldırıldı.

Saldırgan olay yerinden kaçtı. Polis tarafından yapılan aramada 9 adet boş kovan ve 1 adet patlamamış mermi bulundu. Olayla ilgili olduğu iddiasıyla N.Ç., M.Ç. ve H.H. adlı zanlılar polis tarafından gözaltına alındı.
Esen'in sağlık durumunun iyi olduğu, kurşunların bacak kemiklerinde kırılmaya neden olmadığı, yumuşak dokulardan girip çıktığı ve tedavisinin ardından evine gönderildiği öğrenildi.

Öte yandan bir dönem AK Parti'den meclis üyeliği yapan, MHP konvoyunda yer aldığı için AKP'den istifası istenen Ali Esen, geçen seçimlerde DP'den belediye meclis üyesi olarak meclise girmişti.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 18:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?