22
Mayıs
2024
Çarşamba
HENDEK - SAKARYA

Abhazlar Hendek'te buluştu

6 ayda bir toplanarak sorunlarını tartışan Dünya Abhaz-Abhazin Halkları Birliği, 2005 yılının ilk toplantısını Hendek’te gerçekleştirdi.

Türkiye ve Almanya temsilcilerinin düzenlediği toplantıya çok sayıda Çerkez ve Abaza vatandaş katıldı. Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi’nde bulunan Kültür Merkezi’ndeki toplantı saat 12.00’da başladı. Toplantı açılış konuşması ve dış ülkelerden konuşmacı olarak gelen misafirlerin tanıtılmasıyla başlandı. Toplantıya Türkiye ve Abhazya’dan 17 konuşmacı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dünya Abhaz-Abhazin Halkları Birliği Başkanı Prof. Dr. Taras Şamba, her dönem yanlarında olan Türkiye’ye teşekkür ederek, Türkiye ve Abhazalar’ın ilişkilerinin önemine değindi.

Kültürlerin yaşatılmasına dikkat çeken Prof. Şamba, "Lütfen çocuklarımıza ananelerimizi öğretelim. Dilimiz ve kültürümüz unutulmasın. Bugün burada atalarımızın döktüğü kanlar sayesinde varız. Değerlerimiz ve vatanımız uğruna canlarını hiç düşünmeden feda eden atalarımızın bize bıraktığı kültüre sahip çıkmalıyız" dedi.

Toplantıda Abhazalar’ın sorunları tartışılarak, kültürel değerlerin yaşatılması için bir fon oluşturulmasına karar verildi. Toplantıya katılan Sakaryalı işadamı Nahit Serbest, konuklara çeşitli hediyeler verdi. Toplantıya katılan konuşmacıların konuşması Kafkasça, Türkçe ve Rusça olarak tercümanlar tarafından çevrildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 17:10:26
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 16:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?