25
Mayıs
2024
Cumartesi
HENDEK - SAKARYA

Başkan İnci Japonya'da

İNCİ JAPONYA'DA

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İç işleri Bakanlığı ile Türk Kızılay'ı arasında imzalanan "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı İşbirliği Protokolü" çerçevesinde "Afete Hazırlık ve Afet Yönetimi Projesi" konulu Japonya'da yapılacak olan çalıştaya katılacak.

Proje kapsamında Japonya'da 11-17 Nisan 2010 tarihlerinde düzenlenecek ve 6 gün sürecek olan çalıştay da; Kobe'de bulunan "Geleceğin Deprem Merkezi"ne bir ziyaret ve Kobe Üniversitesi Deprem ve Araştırmaları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kawada'nın sunumu ile birlikte Iwate Bölgesi Eyalet Valisi ve Belediye Başkanı'nın organizasyonunu yaptığı ziyaret ve incelemeler, son olarak da Tokyo'da Japon Kızılhaçı Genel Müdürü tarafından faaliyetlere ilişkin bir sunum yapılacak.

Yaşadığımız coğrafyanın bir afet coğrafyası olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiği ve "Bilgi Hayat Kurtarır" sloganının hedef alındığı, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi; Türkiye genelinde, toplumda olası afetlerden korunma ve zarar azaltma bilincinin oluşturularak artırılması, buna yönelik toplum tabanlı eğitim programlarının gerçekleştirilmesi, toplum liderleri aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal sorumluluk bilincinin oluşturulması amaçlanan projede Türkiye Belediyeler Birliği, Türk Kızılay'ı ve TOKİ ile birlikte yer alıyor.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek İlçesi olarak afetlere karşı yapılaşmayla ilgili zemin etüdü ve inşaatlarda son derece dikkatli olmaya çalıştıklarını ve arama kurtarma ekibiyle de toplumu bilinçlendirmek için programlar düzenlediklerini söyledi. İnci, Japonya'da 6 gün sürecek olan afet çalıştayında, deprem bölgesi olmasına rağmen afetlerde en az yıkım alan ve afet bilincinin oluştuğu Japonya'daki tedbirleri inceleme fırsatı bulacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 13:22:01
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 13:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?