19
Mayıs
2024
Pazar
HENDEK - SAKARYA

Başkan İnci sporculara katıldı

1988 yılından beri 16-19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü tarafından bu yıl 21. si düzenlenen Atatürk´ü Anma ve Barış Koşusu, sporcuları Hendek'ten geçti.

Selanik Başkonsolosunun her yıl Atatürk´ün Selanik´te yaşadığı evden alınan toprağı Edirne valiliğine teslim etmesi ile başlayan ve ardından İpsala sınır kapısından toprağı devralan İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü sporcuları aldıkları emaneti 19 Mayıs sabahı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´e teslim edecek. İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü sporcuları, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal, Hendek Muay Thai takımı ve çok sayıda vatandaş tarafından Muammer Sencer Caddesi'nde karşılandı. Hep birlikte sporcuların taşıdığı dev Atatürk posteriyle birlikte Cumhuriyet Alanı´na yürüdüler.

Cumhuriyet Alanı'ndaki törende Selanik´ten getirilen toprak temsilen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci´ye teslim edildi. Bu teslimden dolayı duygulanan Belediye Başkanı Ali İnci " Her yıl sizleri ilçemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Böylesine değerli bir emaneti temsilen de olsa bizlere teslim etmenizden çok mutlu oldum. Sayın Cumhurbaşkanımıza selamlarımızı ve saygılarımızı iletin" dedi. İstanbul Masterleri Grubu Başkanı Rıdvan Doğan kendilerini karşılayarak destek verdiklerinden dolayı Başkan İnci'ye, sporculara ve vatandaşlara teşekkür etti.

Başkan İnci, karşılama sonunda Atatürk koşusunu gerçekleştiren gruba Hendek hatırası 16 Türk Devletinin bayraklarını simgeleyen çini tabak hediye etti. Başkan İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal ve Hendek Muay Thai takımı, sporcularla birlikte İlçe çıkışına kadar eşlik ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 16:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?