18
Mayıs
2024
Cumartesi
HENDEK - SAKARYA

Bayraktepe'de F-4 uçağı

Hendek Belediyesi'nin Selman Dede yolu üzerinde inşa ettiği Bayraktepe Sosyal Tesisleri'nde F-4 uçağın sergilenmesi için çalışmalar sürüyor.

5 bin kişilik anfisi, üç katlı ahşap yapı mimarisiyle Hendeği kuşbakışı seyreden bir alanda kurulan Bayraktepe Sosyal Tesislerinin etkinlik alanı, Hendek Belediyesi tarafından baskı beton teknolojisi uygulanarak yeni bir görünüm kazandı. Alanın orta yerine yerleştirilen Hendek Belediyesi'nin dünyayı kucaklayan logosu görenleri hayran bırakıyor. Kurtuluş Savaşı'nda ülke genelinde açılan 'Uçak kampanyası'na iki uçakla katılan Hendek, Belediye Başkanı Ali İnci'nin tarihsel evraklarla başlattığı mücadele sonuç verdi. Hem ülke genelinde uçuş yapan uçaklardan birine Hendek adı verildi hem de Türk Hava Kuvvetlerinden halka sergilenmek üzere bir adet F-4 savaş uçağı sözü alındı.

Bayraktepe'de sergilenecek olan uçağın montaj işleri hava kuvvetlerine ait teknik heyet tarafından yapılacak. Çalışmaları yakından takip eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, "Tüm Türk devletlerini simgeleyen bayraklar, rölyefler ve Türk'ler tarafından kurulmuş olan devletlerin tarihçelerinin anlatıldığı Bayraktepe Sosyal Tesisleri yapılan son çalışmalar neticesinde yeni bir kimlik kazanmıştır. Çalışmalar inşallah 29 Mayıs günü sona erecek ve F-4 savaş uçağımız halkımızın gösterimine sunulacak. Hendeğimize ve halkımıza hayırlı olsun" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 13:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?