24
Mayıs
2024
Cuma
HENDEK - SAKARYA

Büşra'ya muhteşem karşılama

AVRUPA ŞAMPİYONU BÜŞRA HENDEK'TE MUHTEŞEM BİR ŞEKİLDE KARŞILANDI

İzmir´de yapılan Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası´nda Avrupa Şampiyonu olan Büşra Tosun için Hendek'te tören düzenlendi.

Tören öncesi Avrupa Şampiyonu Büşra Tosun araba ile şehir turu attı. Büşra alkışlarla karşılandı. Hendek Belediyesi hizmet binası önünde yapılan törene Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Türkiye Karate Federasyonu As Başkanı Meydan Kobaş, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Karate Federasyonu As Başkanı Meydan Kobaş, yıllar önce Hendek'e temeli atılan karatenin çok güzel meyveler verdiğini belirterek, “Avrupa ve Dünya şampiyonluğu çok önemli müsabakalardır. Büşra büyük bir başarı göstererek Avrupa birincisi olmuş ve bizleri gururlandırmıştır. Başkanımız da kendilerine her türlü desteği vermiştir. Bundan sonra daha büyük başarılar bekliyoruz. Anne ve babalara da çocuklarına ve spora destek verdiklerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Başkan İnci, Türkiye'ye yön veren gençlerin Hendek'ten çıkacağını ifade ederek, “Hendek'imizde bu meydan, Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonlarını ağırlayan bir meydandır, yine aynı meydanda bir şampiyonumuzu ağırlıyoruz. Sporcularımıza vermiş olduğumuz sözlerimizi yerine getiriyoruz. Avrupa Şampiyonlarına araba, Dünya Şampiyonlarına da ev sözü verdik ve yerine getirme mutluluğuna eriştik. İnanıyorum ki Büşra Dünya Şampiyonu olup evi de alacaktır. Avrupa'da ve Dünyada Bayrağımızı dalgalandıran ve bizleri en iyi şekilde temsil eden sporcularımıza bu hediyeler az kalır. İnşallah Türkiye'ye yön veren gençler Hendek'ten çıkacak. Bu çocukların yetişmesini Hendek'te sağlayacağız. Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan da Türkiye'ye ve Dünyaya yön veren bir insan konumunda hala kalplerde yaşamaktadır, kendisi bu topraklarda yetişmiş bir insandır. Dünya Şampiyonu olan Osman Kambur da bu topraklarda yetişmiştir. Şimdi bu mutluluğu Büşra bizlere yaşattı. Büşra şampiyonaya gitmeden önce arabayı alacağını söylemişti ve aldı. Büşra'nın üzerinde çok emeği olan antrenörü Nurkan Kayacık'ı da kutluyorum“ diye konuştu.

Avrupa Şampiyonu Büşra Tosun'dan Türk Bayrağı'nı alan, Başkan İnci “ İnşallah Bayrağımızı dış devletlerde dalgalandıracak gençler yetiştirmek bizlere nasip olur” diyerek Antrenör Nurkan Kayacık'a altın takıp tebrik etti.

Başkan İnci arabanın anahtarını Avrupa Şampiyonu Büşra Tosun'a vererek tebrik etti. Coşkulu bir törenle karşılanan Avrupa Şampiyonu Büşra Tosun, çok mutlu olduğunu belirterek, “Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendilerinin desteği ile bu başarıları elde ettim. Başkanımız bizleri motive ediyor, Dünya Şampiyonluğunu da alacağım inşallah. Antrenörüm Nurkan Kayacık'a da teşekkür ediyorum, üzerimde çok emekleri vardır. İnşallah bundan sonra daha büyük derecelerle Hendek'imizi yine en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım” dedi.

AVRUPA ŞAMPİYONU BÜŞRA HENDEK'TE MUHTEŞEM BİR ŞEKİLDE KARŞILANDI
AVRUPA ŞAMPİYONU BÜŞRA HENDEK'TE MUHTEŞEM BİR ŞEKİLDE KARŞILANDI
AVRUPA ŞAMPİYONU BÜŞRA HENDEK'TE MUHTEŞEM BİR ŞEKİLDE KARŞILANDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 15:28:01
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 19:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?