18
Mayıs
2024
Cumartesi
HENDEK - SAKARYA

Çivici Dede Hendek'te kurs verecek

Türkiye´nin ünlü Filograf Sanatçısı Saim Devrilmez, Hendek´te kurs vermeye hazırlanıyor.

Hendek´te kurs açıyor

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci´yi ziyaret eden ve çevresinde Çivici Dede olarak tanınan Saim Devrilmez Hendek Belediyesi´nin desteğiyle Hendek´te kurs açacağını söyledi. Tel ve çiviyle yapılan tablolarıyla Türkiye´nin çeşitli yerlerinde sayısız sergi açan Devrilmez´in yüzlerce eseri bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Hendek´te sokak sergisi açan Devrilmez, Hendek Belediyesi´nin logosunu yaptığı tabloyu Hendek Belediye Başkanı Ali İnci´ye hediye etti.

Tel ve çivinin aşkı

Sanata ve sanatçıya her zaman destek olduklarını söyleyen Başkan İnci, “Sanatlarımızın ve geleneklerimizin bir şekilde yaşatılması lazım. Türkiye, el sanatları çok zengin bir ülke. Gençlerimiz bu işleri yapan sanatçılarımızdan bunları bir şekilde öğrenmeleri lazım. Bu değerli sanatçılarımıza tüm kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının destek olması lazım. Hendek Belediyesi olarak, ilçemizde sanatla uğraşan sanatçılarımıza Rasimpaşa Kültür Merkezi´mizde ücretsiz yer tahsisi yaparak ve malzeme desteğinde bulunarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halkımızda bu kurslara katılarak sanata ve sanatçıya destek olmalıdır” dedi.

Tek sermayesi emek

Filografi sanatının son derece masrafsız olduğunu söyleyen ünlü Filograf Devrilmez, “ Sadece tel ve çivi ile yapılan filografide bir tablonun 50-60 YTL masrafı var. Bu sanatın en büyük sermayesi emek ve sabır. Yaklaşık 50 yıldır tel ve çivinin aşkını işliyorum tablolarımda. Bu güzel aşkı Hendeklilere göstermekten büyük mutluluk duyacağım. Bu konuda başkanımızda her tür desteği veriyor.”dedi.

Recep Şeker - Kenthaber / Hendek
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 13:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?