30
Mayıs
2024
Perşembe
HENDEK - SAKARYA

F-4 Bayraktepe'de sergilenecek

Türk Hava Kuvvetleri tarafından gönderilecek kullanılmayan F-4 savaş uçağı, Hendek Bayraktepe'de sergilenecek.


1925-1936 yılları arasında Hendeklilerin para toplayıp devlete iki tane uçak aldıklarını ifade eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Bayraktepe´de sergilenmek üzere Türk Hava Kuvvetleri'nden bir tane uçak talep etmişti.

Türk Hava Kuvvetleri'yle yazışmalar olumlu sonuç verdi. Türk Hava Kuvvetleri Bayraktepe'de sergilenmek üzere bir tane kullanılmayan F-4 savaş uçağını Hendek'e yollayacak. Eskişehir 1. Hava İkmal Merkez Komutanlığı'nı ziyaret eden Başkan Ali İnci, Yüzbaşı Murat Taşkesen, Endüstri Mühendisi Sema Çaylı, Teknik Sorumlu Berna Atak ve Uçak İş Yükü Sorumlusu Uğur Aksoylu ile görüştü. Uçağın Hendek'e nakliyesiyle bilgi alışverişinde bulunan Başkan İnci ve teknik ekip, uçağın kısa sürede Hendek'e nakliyesi ve montajı konusunda görüş birliğine vardı.

Başkan İnci, daha sonra Eskişehir Hava Müzesi'ni ziyaret etti. Burada Albay Kadri Saygı'yla görüşen İnci, Saygı'ya üzerinde Bayraktepe'nin resmi olan bir tabak hediye etti. Albay Saygı, Türk milletinin fedakar yapısının her zaman her yerde kendini gösterdiğini belirterek, Başkan İnci'ye kahraman pilotların hikayelerinin yer aldığı bir kitap hediye etti.

Hendek´in devletçi ve fedakar yapısının tarihin her döneminde kendini gösterdiğini söyleyen Başkan İnci, Hendek´in tarihini araştırdıklarını ve Türkiye´ye mal olmuş değerlerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, "Araştırmalarımız sırasında Hendek´te, 1925-1936 yıllarında halkın para toplayarak devlete iki tane uçak aldığı bilgilerini gösteren makbuzlara ve resimlere ulaştık. Ve bununla gurur duyduk. Bizde Türk Hava Kuvvetleri'nden Bayraktepe´de sergilenmek üzere bir tane kullanılmayan uçak istedik. Ve çabalarımız sonuçsuz kalmadı" dedi

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 16:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?