30
Mayıs
2024
Perşembe
HENDEK - SAKARYA

Faciadan dönüldü

LNG yüklü tır otobanda kaza yaptı.Trafik akışı iki yönlü olarak yaklaşık 2 saat trafaiğe kapatıldı. Ankara istikametinden gelen araçlar Hendek, İstanbul istikametinden gelen araçlar ise Akyazı gişelerinden D-100 karayolunu yönlendirildiler.




Sabaha karşı saat 04.00 sularında İstanbuldan Ankara istikametine seyrtetmekte olan 41 HT 457 çekiçci,34 BNH 77 Dorse plakalı Ömer Kurt idaresindeki LNG maddesi yüklü tır, arızalanmadan dolayı emniyet şeridinde beklerken aynı istikamette seyir halinde bulunan kamyon arkadan çarpmak suretiyle meydana gelen kaza sonrası kamyon sürücüsü Ali Aydoğan ağır yaralandı.yaralı sürücü ambulans ile Sakarya Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.



Kaza sonrası gaz dolum vanalarında meydana gelen kaçaktan ötürü yoğun bir şekilde gaz çıkışı yaşandı. Beyaz bulut halinde astla çöken LNG maddesi yüklü araca tanktaki basıncın bitmesi neticesinde yanına yaklaşılabildi. Büyükşehir ve Hendek itfaiye araçları önlem olarak tankerin önünde ve arkasında tehlike geçene dek teyakkuzda bekletildi.



Gün ışımasının ardından basınç eksilmesi nedeniyle gaz kaçağının azalması üzerine olay yerinde bekleyen itfaiye araçlarının su ve köpük sıkmaları altında çekici yardımıyla kaza yapan araç yoldan alındı. Kaza yerine gelen boş tankere gaz dolumu yapıldı. Yol un itfayie araçlarınca yıkanmasının ardından yol trafiğe açıldı.



Gaz yüklü tanker sürücüsü Ömer Kurt kaza hakkında, “ ben Ankara yönü istikametinde seyir halinde iken aracım arıza yaptı atacımı emniyet şeridine çektim orada tamirini yapuıyordum. Aracımın arkasına gerekli işaretlemeleri yapmıştım. Kamyon sürücüsü sanırım uyudu ve bana arkadan vurdu. Kamyon sürücüsünü ben ve ambulans ekibi beraberce araçtan çıkarıp hastaneye gönderdik, başka bir şey hatırlamıyorum” dedi LNG maddesi yüklü tırda 16.850 kilo yanıcı madde bulunmakta. LNG maddesini Tekirdağ Ereli limanından yükleyen araç sürücüsü LNG maddesini Karabük’e götürdüğünü söyledi.



Olay yerinde geniş önlem alan Jandarma ve polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Bizimhendek
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 14:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?