23
Mayıs
2024
Perşembe
HENDEK - SAKARYA

Güme operasyonunda avcı yakalandı

Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, bugün ormanlık arazilerde kaçak avcıların peşine düşerken, çok sayıda gümeyi de yakarak imha etti.

Ekipler, Sakarya’nın Hendek İlçesi Salman Dede Köyü ormanlık alanında, aç kalan yaban hayvanları için yem bıraktı. Kar kalınlığının 60-70 cm’yi bulduğu ormanlık alanlarda, yaban hayvanları için yem bırakan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, bugün başlayan av yasağı nedeniyle de kaçak avcıların peşine düştü. Ekipler, kaçak olarak avlanan Nihat Kurt isimli şahsı da suçüstü yakaladı. Kurt gözaltına alınırken, silahına da el konuldu.

Ekipler, ayrıca yine ormanlık arazide, avcılar tarafından yapılan gümeleri tespit ederek imha etti.
Ekiplerle birlikte çalışmaya katılan İl Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, bugün itibarı ile avlanma yasağının başladığını söyleyerek, "Avlanma yasağı bugün başladı. Bu nedenle avcıları kaçak avlanmamaları konusunda uyarıyoruz. Ayrıca 2004 av sezonunda avcılar tarafından yapılan toplam 54 adet gümeyi imha ettik. 13 kaçak avcıyı da yakalayarak gerekli işlemleri yaptık. Bu kişileri toplam 7 milyar lira ceza kesildi ve silahlarını el konuldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 22:59:53
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 13:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?