18
Mayıs
2024
Cumartesi
HENDEK - SAKARYA

İnci'den MHP'ye yanıt

BAŞKAN İNCİ'DEN AÇIKLAMA

Sakarya Hendek Belediye Başkanı Ali İnci kendisini Diyarbakır ziyareti nedeniyle eleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Sakarya Milletvekili Prof.Dr. Münir Kutluata'ya sert tepki gösterdi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci eleştiriler üzerine bir basın açıklaması yaptı. İnci açıklamasında " Referandumla ilgili basın toplantısı düzenleyen MHP Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, basın toplantısının ana hedefinden sapmış ve Diyarbakır'a yapılan ziyaret ile ilgili gerçeği yansıtmayan sözler sarf etmiştir. Bir kere Sayın Münir Kutluata şunu bilmelidir ki; benim ve geziye katılanların milliyetçiliğini, vatan sevgisini ve bayrak sevgisini eleştirme veya sorgulama hakkına sahip değildir. Bu konuda bizleri eleştirmekte haddi hiç değildir. Bu geziye katılan herkes en az Sayın Kutluata kadar vatanını, milletini, bayrağını ve ülkesini sevmektedir" dedi.

İnci yapılan eleştirilerin siyasi rant elde etmek için yapılan yanlış bir hamle olduğunu ifade eden inci açıklamasında su görüşlere yer verdi. " Barış, kardeşlik ve iyi niyet adına yapılan bu gezinin hem Milletvekili hem de "profesör" statüsündeki birisi tarafından bu şekilde algılanması ve topluma bu şekilde lanse edilmeye çalışılması son derece üzücüdür. Referandum sürecinde Diyarbakır gezisi üzerinden siyasi rant elde etmek için yapılan hamleler ne Sayın Kutluata'ya, ne partisine ne de, referandum çalışmalarına herhangi bir artı sağlamayacaktır. Bu yanlış bir siyasi hamledir. Sayın Kutluata'nın "Diyarbakır gezisi zehir saçmaktadır" sözü ise son derece talihsiz olup, asıl kendisinin gerçeği yansıtmayan sözleri, geziye katılan herkesi hedef göstermektedir. Bizler bulunduğumuz makamların hassasiyetlerini, görev ve sorumluluklarını bilen insanlarız. Yaptığımız çalışmalar herkes tarafından bilinmektedir. Ayrıca ' Kapalı kapılar ardında ne görüşüldü? ' sözü ise kafaları karıştırmak ve siyasi rant elde etmek için söylenen bir sözden öteye gidemez. Bu gezide yapılan her görüşme basın önünde yapılmıştır. Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla, basın mensuplarımızla, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle, iş adamlarımızla, vatan toprağımız olan, vatan toprağımızın ayrılmaz bir parçası olan Türkiye'mizin doğusundaki topraklara Diyarbakır'a Ramazan ayında kardeşlik duygularımızı pekiştirmek, doğu ile batı arasındaki sinerjiyi yakalamak adına gerçekleştirdiğimiz bu gezinin arkasında art niyet aramak en iyimser yorumla öküz altında buzağı aramaktır. Bu heyette olanların siyasi görüşleri asla AK Partili değildir. Hepsi farklı düşünceye sahip değerli kişiliklerdir. Geziye her kesimden katılanlar Sakarya'mızın zenginliğini göstermiştir "dedi.

Gezilerinin Türkiye Cumhuriyeti sınırları ili sınırlı kalmadığını ifade eden İnci " Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyük bir devlet statüsünde olması münasebetiyle çevresindeki kardeş ülkelerle yerelde birliğin beraberliğin oluşması amacıyla kurulan ve bir yerel yönetici olarak mensubu olmaktan şeref duyduğum Türk Dünyası Belediyeler Birliği kurucusu ve başkan yardımcısı olarak Orta Asya da bulunan Türk Cumhuriyetlerine Azerbaycan'a, Kırgızistan'a, Özbekistan'a, Türkmenistan'a, Gagavuzya'ya giderek çalışmalarda bulunduk" dedi.

İnci açıklamasını " Rahmetli Alparslan Türkeş'in kurduğu Türk Kurultayı'nın Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda başkanlık ve konuşmalar yaptım. Kurultayda İlhan Aliyev "Biz iki devlet bir milletiz" dedi. Başbakanımız da " Can, Azerbaycan" diyerek güzel bir konuşma yaptı. Türk devletlerinden gelen üst düzey kişiler vardı.700 kişilik bu topluluğun 300 kişisine bende bir konuşma yaptım. Dedim ki "Biz çok devlet ancak bir milletiz. Aynı damarda akan kanız. Dinimiz bir, dilimiz bir, kültürümüz bir, aynı kökten gelen kardeşleriz. Yeniden dünya hâkimiyetini kuracak milletiz. Kavgacı, ayrıştırmacı, birlikte yaşama kültüründen yoksun siyasi tavrınız, memleketimize zarar vermektedir. Israrla sürdürdüğünüz bu tavrınızla siyasi rant elde etme hayalleriniz ise hayal olmaktan öteye gidemeyecektir. Biz siyaseti ilkeli, dürüst, etik ve barışcıl ortamda sürdürmeye devam edeceğiz. Her köşeye sıkıştığınızda kavgacı ve ayrıştırıcı tavrınızla beraber sizi yüce Türk halkına havale ediyorum" diyerek tamamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:27:04
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 20:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?