24
Mayıs
2024
Cuma
HENDEK - SAKARYA

Karantina kaldırıldı

Sakarya Valisi Nuri Okutan, Hendek İlçesi’ne bağlı Kocatöngel Köyü’nde görülen tularemi nedeniyle köyü karantinaya almaya gerek olmadığını söyledi.

Vali Nuri Okutan, Hendek’e bağlı Kocatöngel Köyü’nde bir grup vatandaşın boğaz şişmesi ve ağrı şikayetleriyle hastaneye başvurması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından köyde inceleme başlatıldığını belirterek, alınan kan örneklerinden 10’unun Uludağ Üniversitesi’ne gönderildiğini, gelen sonuçlarda 4 kişide tularemi hastalığının görüldüğünü ifade etti.

Okutan, "31 kişi, Sakarya Devlet Hastanesine başvuruda bulundu. İlk partide gönderilen 10 kan örneğinden 4 tanesinde tularemi pozitif çıkmış olup, bu hastaların tedavileri devam etmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü elemanlarında Kocatöngel Köyü ve civarında yapılan içme suyu kaynaklarına yönelik araştırmada, su kaptajlarının sağlık şartlarına uygun olmadığının tespit edilmesi üzerine İlçe Sağlık Grup Başkanlığı uyarılarak, içme sularının klorlanması sağlanmıştır" dedi.

Sakarya Devlet Hastanesi’ne başvuran 31 vakadan 11’inin taburcu edildiğini, 20 kişinin ise kan örnek sonuçlarının beklenmesi nedeniyle gözlem altında tutulduklarını ifade eden Okutan ayrıca, "Tularemi insandan insana bulaşıcı olmadığından ve gerekli önlemler alındığından, Kocatöngel Köyü ve civarında karantinaya ihtiyaç yoktur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 18:02:21
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 13:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KORAY BİLGİÇLİ IP: 81.213.104.xxx Tarih : 9.04.2005 10:38:29
hastalık sebebinin su katrajlarından olduğu kesinleşmiş mi? kesinleşmeden karantina kaldırılmışsa hastalık diğer köylere geçebilir. bu konunun tam olarak belirlenmesi gerekmektedir.