18
Mayıs
2024
Cumartesi
HENDEK - SAKARYA

Kocatöngel'de karantina

Sakarya’nın Hendek İlçesi’ne bağlı Kocatöngel Köyü, vatandaşlarda görülen Tularemi salgını nedeniyle karantina altına alındı.

Vatandaşların boğazında görülen şişme nedeniyle inceleme başlatan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Kocatöngel Köyü’nü karantinaya aldı. İncelemelerde köylülere, hayvan leşlerinden Tularemi hastalığının bulaştığı ortaya çıktı. Köyün su deposuna ölü bir ineğin düştüğü ve hastalığın da bu sebeple yayıldığı kaydedilirken, hastalık belirtisi görülen 21 kişi Sakarya Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Köyde de çok sayıda vatandaşın aynı rahatsızlıktan şikayetçi olduğu öğrenildi. Sakarya Devlet Hastanesi’nde tedavi gören vatandaşlar, hastalığın ne olduğunu bilmediklerini söylerken, "Boğazımızda acı ve şişme var. Bu nedenle hastaneye başvurduk. Köyde birçok kişide de aynı rahatsızlık söz konusu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 14:47:32
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 13:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arafat koç IP: 88.247.174.xxx Tarih : 31.12.2007 13:54:10

deger li arkadaşlar kocatöngel halkı inanın ki size hiç birşeyolmaz şunada inanıyorum ki orayadüşen hayvan nasıl olmuşta su deposuna düşer bir anlam getiremiyom bu sudeposu bir kuyumu yoksa bir şey anlayamadım ama isterim oranın biran ön ce yapılmasını umarım