18
Mayıs
2024
Cumartesi
HENDEK - SAKARYA

Kokmuş etler imha edildi

Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından aralıksız sürdürülen denetimlerde 250 kilo kokmuş et ele geçirildi.

Ekipler, gıda satış ve üretim yerlerinde denetimler yaparak, hijyen kurallarına uymayan esnaflara gerekli işlemleri yaptılar. Zabıta ekipleri tarafından bir kasaba yapılan denetimde de dipfrizde muhafaza edilen çok miktarda kokmuş et ele geçirildi. Yaklaşık 250 kilo olan etlerin kokmuş ve sağlık kurallarına aykırı olması nedeniyle ekipler tarafından etlere el konuldu.

Etler, 3285 sayılı hayvan sağlığı zabıtası kanununa göre etler imha edilerek, söz konusu kasap için de yasal işlemler başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hendek Belediyesi Zabıta Amiri Harun Kaynak, halkın sağlığıyla hiç kimsenin oynayamayacağını belirterek "Halk sağlığı bizim için çok önemlidir. Bunun için de ilçemizdeki gıda üretim ve satış yerlerine sık sık denetimlerde bulunuyoruz. Halkın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmayacağız. Yaptığımız denetimlerde birçok gıda üretim ve satış yerlerinin temiz ve sağlığa uygun koşullarda olduğunu görüyoruz. Bu olayda da gerekli yasal işlemleri başlattık. Halkımız rahatlıkla alışverişini yapabilir, denetimlerimiz sıkça devam edecektir" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 17:06:54
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?