23
Mayıs
2024
Perşembe
HENDEK - SAKARYA

Muhteşem şölen

Hendek Belediyesi´nin düzenlediği 6. Geleneksel Sünnet Şöleni ve Selman Dede´yi Anma Etkinlikleri ile mevsimin en büyük Altın Kemer Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde vatandaşlar unutamayacakları bir gün geçirdiler.

Kuran´la anıldı

Etkinliklerin ilk gününde Selman Dede Mesire Alanı´nda okunan Kuran´ı Kerim´le vatandaşlar kendilerinden geçerken Sakarya Müftüsü Ahmet Şark ve Hendek Müftüsü İzani Turan küçük birer sohbet verdiler. Yaklaşık 15 bin kişiye etli pilav ve ayran ikram edildi.

Sünnet ve güreş

500 çocuğun erkekliğe ilk adım attığı şölen çarşı merkezinde Mehter Takımı´nın gösterisiyle başladı. Hendek Belediye Başkan Ali İnci, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Selman Dede Güreş Ağası Abdülkadir Konukoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Şenay Sakal, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Bilgiç, il genel meclis üyeleri, belediye maclis üyeleri, oda başkanları ve aileleriyle birlikte mehter takımı eşliğinde çarşı meydanında tur atan çocuklar daha sonra toplu halde şölenin yapılacağı Selman Mesire Alanı´na hareket ettiler.

Duran´da katıldı

Şölene Selman Dede Mesire Alanı´nda katılan Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Selman dede Güreş Ağası Abdülkadir Konukoğlu, sünnet olacak çocuklarla mehteran bölüğü eşliğinde Selman Dede Mesire Alanı´nda yürüyerek güreş yapılacak alana geldiler. Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran böyle büyük organizasyonu gerçekleştirmenin büyük bir başarı olduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin halkın sosyal hayatında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Duran, “İnşallah Sakaryamız daha bir çok güzelliklere adım atacaktır” dedi.

Hizmet kervanı

Selman Dede Mesire Alanındaki törene Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, ilçe başkanları, belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Başkan Ali İnci mesire alanında binlerce insanın bu şölene katılmasının sevindirici olduğunu belirterek, 1999 yılından bu güne kadar yaklaşık 2100 çocuğun sünnet ettirildiğini söyledi. İnci, “Hizmete geldiğimiz günden bu yana yapmış olduğumuz sünnet şöleni ve yağlı güreşlerle ilçemize özel bir gün kazandırdık. Geleneksel hale getirdiğimiz bu organizasyona aylar öncesinden hazırlanıyoruz. Amacımız hizmetin her noktasında İstanbul, Ankara, Konya şehircilikte ne kadar öndeyse şirin Hendek´imizi de bu kervanın en önünde olmasıdır. Çalışmanın ve hizmetin sınırı yoktur. Ben ölüm öncesi halka verilecek olan hesapla ölüm sonrası Hakk´a verilecek hesabım olduğunun şuuruyla son ana kadar Hendek´e hizmete devam edeceğim. Bundan sonraki yıllarda etkinliğimizi daha genişleterek Türkiye çapında bir şölen olmasını sağlayacağız.” dedi.

15 bin kişiye pilav

Daha sonra 4.5 ton pirinç ve 900 kilo etten hazırlanan pilav ve ayran şölene katılan vatandaşlara dağıtıldı. Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Selman Dede Güreş Ağası Abdülkadir Konukoğlu ve Başkan İnci, sünnet olan çocuklarla tek tek ilgilenerek onlara moral verdiler. Selman Dede Güreş Ağası Konukoğlu, sünnette 260 altın dağıttı.




Recep Şeker - Kenthaber / Hendek
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 16:22:20
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 16:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?