26
Mayıs
2024
Pazar
HENDEK - SAKARYA

Şampiyon babasının mezarına koştu

BAŞALTI  BAŞPEHLİVANI BABASININ  KABRİNİ ZİYARET ETTİ

649. Edirne Kırkpınar güreşlerinde Başaltı birincisi olan Süleyman Aykırı ilk olarak rahmetli babası Adem Aykırı'nın kabrini ziyaret etti.

Bu yıl yapılan Kırkpınar güreşlerinde Başaltı birincisi olan Süleyman Aykırı, Hendek ilçesinde babasının mezarını ziyaret etti. Başpehlivan Aykırı ile birlikte ziyarete eski başpehlivanlardan Hafız Abdurrahman Kahveci, Fevzi Taşpınar, hocaları ve yakın aile dostları katıldı. Babasının kabri başında okunan Yasin-i Şerif'e eşlik eden heyet, hocası Abdurrahman Kahvecinin yaptığı duaya amin demesi ile kabir ziyareti sona erdi.

Süleyman Aykırı'nın babası Adem Aykırı, 2005 yılında Antalya'da yapılan güreş müsabakalarında heyecanına yenik düşerek hayatını kaybetmişti.

Babasının kabri başında dua eden başpehlivan Süleyman Aykırı, “Rahmetli babama sözüm vardı ve sözümü yerine getirdim. Ama o bu şampiyonluğumu göremedi, bundan sonraki hedefim Kırkpınar'da başpehlivanlık ünvanını Hendek ilçesine getirmektir. Tüm gücümle çalışarak bu emelimi gerçekleştirmek istiyorum” dedi.

BAŞALTI  BAŞPEHLİVANI BABASININ  KABRİNİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 14:41:05
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 16:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?