19
Mayıs
2024
Pazar
HENDEK - SAKARYA

Şampiyona görkemli karşılama

Fransa'da yapılan Avrupa Ümitler Karate Şampiyonası'nda ikinci olan Büşra Tosun'a Hendek'te muhteşem bir karşılama töreni yapıldı.

30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında yapılan 21 Yaşaltı Ümit Genç Karate Şampiyonası'na ilk kez katılmasına rağmen büyük başarıyla dönen Büşra Tosun'u Hendek'te coşkulu bir kalabalık karşıladı.

İlk maçında Litvanyalı rakibini 4-1 yenen Büşra, Makedonya, Slovenya ve Almanyalı rakiplerini yenerek finale adını yazdırdı. Finalde İspanyol rakibine 2-1 yenilerek Avrupa ikincisi oldu.

Hendek Belediyesi önünde yapılan karşılama törenine yoğun ilgi gösteren Hendekliler şampiyon kızlarını alkışlarla karşıladı. Törende bir konuşma yapan Karate İl Temsilcisi Meydan Kobaş, küçük bir kıvılcım olarak başlayan Hendek'teki karate çalışmalarının bugün büyük bir ateş olarak devam ettiğini söyledi.

Kobaş, başarısında Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin büyük payı olduğunu söyleyerek Başkan İnci'ye teşekkür etti. Başkan İnci, Hendek'in çeşitli spor dallarında büyük başarılar elde ettiğini söyleyerek, "Bizler Avrupa Şampiyonlarımızı bir ev, Dünya Şampiyonlarımızı ise bir araba vererek ödüllendiriyoruz. Büşra'ya şampiyonluğu kaçırdığı için bu defa ev veremedik. Ama inanıyorum ki Dünya Şampiyonluğu'nu kazanacak ve bizde büyük bir zevkle kendisine ev vereceğiz"dedi. İnci, Hendek'te Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıkmasının gurur verici olduğunu belirterek, Hendek'e çok modern bir spor kompleksi kazandıracaklarını söyledi.

Başkan İnci, sporcuların başarılarının arkasında antrenörlerin olduğunu söyleyerek Nurkan Kayacık'ı da tebrik etti. İnci, Büşra Tosun ve Antrenör Nurkan Kayacık'ı altınla ödüllendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 15:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?