19
Mayıs
2024
Pazar
HENDEK - SAKARYA

Sünnet Şöleni muhteşem geçti

Sakarya Hendek Belediyesi'nin düzenlediği 11. Geleneksel Sünnet Şöleni ve Yağlı Güreşleri şölen havasında gerçekleştirildi.

Hendek ilçesinde, 300 çocuğun delikanlılığa ilk adım atması amacıyla gerçekleştirilen şölen çarşı merkezinde mehter takımının gösterisiyle başladı.

Şölene AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Davut Terzioğlu ve İl yönetim kurulu üyeleri, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Kuzuluk Belediye Başkanı
Bilal Soykan, Hendek Kaymakamı Harun Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Şenay Sakal, İlçe Hakimi İbrahim Temir, Cumhuriyet savcısı Serhat Çetinkaya, AK Parti ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, sünnet olacak çocuklarla, Mehteran Bölüğü eşliğinde Selman Dede Mesire Alanında yürüyerek, güreş yapılacak alana geldi. Alanda mehteran ekibinin verdiği konser büyük beğeni topladı. Protokol mensupları daha sonra hep birlikte sünnet yapılacak alana giderek sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Başkan İnci, sünnet olan çocuklara top, balon, oyuncak ve sertifika verdi. Hendek Belediyesi Karate İhtisas Kulübü, Muay Thai ekibi, tekvando ve karatecilerin gösterileri törene renk kattı.

Selman Dede 2009 Güreş Ağası Hülya Gedik Sadıklar, seminer için gittiği Singapur'da olmasından dolayı şölene katılamadı. Onun yerine Gedik Holding'den Holding Genel Koordinatörü Erkan Akten, Kaynak Genel Müdürü Edip Saraçoğlu, Döküm Genel Müdürü Mehmet Uzer, Döküm İşletme Müdürü Celal Şahin ve çok sayıda Holding personeli katıldı.

Şölende eğitimle ilgili bir başarı da ödüllendirildi. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi birincisi olan Hendekli Belgin Özezen, Belediye Başkanı Ali İnci tarafından altın bilezikle ödüllendirildi. Başkan İnci, Hendek'in eğitim alanında da dereceye girmesinden gurur duyduğunu belirtti. İnci, eğitimin her şeyin başında olduğunu belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 13:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?