2
Haziran
2024
Pazar
HENDEK - SAKARYA

SYDV işyeri sahibi yaptı

HENDEK'TE SYDV KREDİLİ İŞYERİ AÇILDI

Hendek Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) hazırladığı proje ile ilk işyeri açılışı yapıldı.

1999 yılında meydana gelen depremde işyerlerini kaybeden bayan kuaförü Sinan Kartal, SYDV kredisi ile Hendek'te yeni işyeri açtı. Uluslararası bir çok ödüle sahip bayan kuaförü Sinan Kartal'ın yeni işyeri İnternational Saç Tasarım merkezi Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Belediye Başkanı Ali İnci tarafından hizmete açıldı.

Sinan Kartal, 20 yıldır Türkiye adına bir çok uluslar arası yarışmaya katıldığını ve derece aldığını belirterek, “1999 yılında meydana gelen deprem felaketinde tüm işyerlerimi kaybetmenin ardından yılmadım ve tek hayalim olan işyerimi bugün hizmete açmanın onurunu yaşıyorum. Burası benim ekmek teknem” dedi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise Hendek'in her şeyin en iyisine layık olduğunu ifade ederek, “Ortaokul yıllarında aynı evde birlikte kaldığımız Sinan Kartal'ın işyerinin açılışına katılmaktan mutluyum. Hendek'in güzelin daha güzeline, iyinin daha iyisine layık olduğuna inanıyor yeni işyerimizin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaymakam Mustafa Ayhan ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 1984 yılından bu yana fakir fukaranın yardımına koşan devlet kuruluşu olduğunu belirterek, “Vakfımız ihtiyacı olan kişilerin ihtiyaçlarını yerinde gidermek adına çaba göstermektedir. Bu uğurda vatandaşlarımızın sosyal açıdan onurlu bir şekilde yararlanmaları için, çok büyük destek vermektedir. Cumhuriyetimizin önemli kuruluşlarından birisidir. Kuruluşumuz bu güne kadar fakir fukaraya parasal destek vermenin ötesinde bu tür meziyetleri

olan zanaatkarlarımıza işyeri kazandırıp onları kazanç kazanan hale getirme çabalarımız devam ediyor. Bugün bunun güzel örneğini ilçemizde yaşıyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın ve onun değerli üyelerinin takdir edip uygun gördüğü projeyi burada bugün hep birlikte hayata geçiriyoruz. İşyeri sahibi kardeşimiz 1999 depreminde büyük oranda maddi zarar gördüğü halde mücadelesinden hiç kopmamış ve vakfımızın da desteği ile tekrar işini kazanmanın

mutluluğu içersinde. Vakfımız, yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum örgütlerimizin destek olmalarının gururunu burada yaşıyoruz. inşallah bu örnekleri ilçemizde çoğaltacağız. Arkadaşımızın bu çabası bundan sonraki arkadaşlara da güzel örnek olacaktır" dedi.

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından mini bir defile sunuldu. Defileye katılan bayanlar kırmızı halı üzerinde gösterilerini tamamlarlarken davetlilerden büyük alkış aldılar. Davette katılımcılara işyeri sahibi tarafından ikramlarda bulunuldu.

Kaymakamlık tarafından çıkartılan kredi miktarının 15 bin TL

olduğu, kredinin 2 yıl ödemesiz, 6 yıl eşit taksitlerle geri ödeneceği öğrenildi.

HENDEK'TE SYDV KREDİLİ İŞYERİ AÇILDI
HENDEK'TE SYDV KREDİLİ İŞYERİ AÇILDI
HENDEK'TE SYDV KREDİLİ İŞYERİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 16:51:04
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 23:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?