26
Mayıs
2024
Pazar
HENDEK - SAKARYA

Tatbikat gerçeği aratmadı

HENDEK'TE GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI

Hendek Arama Kurtarma (HAKUT) Amatör Telsizciler Derneği (TRAC) ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından, Sivil Savunma haftası sebebiyle Hendek Yeniyüzyıl İlköğretim Okulu'nda ortaklaşa afet eğitimi düzenlendi.

Tatbikat öncesi HAKUT Başkanı Harun Kaynak tarafından afet durumlarında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme semineri verildi. Düzenlenen tatbikata okul müdürü, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Hazırlanan senaryo gereği Sakaryada 6,5 şiddetinde bir deprem olduğu, deprem sonucu Hendek Yeniyüzyıl İlköğretim Okulu binasının hasar gördüğü, aynı binada yangın çıktığı, bir kısım öğrencilerin sınıflarda mahsur kaldığı bilgisinden hareketle alarmların çalması ile birlikte olay yerine intikal eden ekiplerin çalışmaları gösterildi.

Emniyet güçleri gerekli güvenlik önlemlerini alarak çıkması muhtemel kargaşayı önlerken, senaryo gereği okul binası alarm ile boşaltıldı. Senaryoya göre bazı öğrenciler içeride mahsur kaldılar. Ekipler TRAC yardımıyla olayı ve hasarı kriz masasına ve Ankara'ya bildirdiler. Çalışmalar esnasında ekipler koordineli bir çalışma örneği sergilerken çocuklar da rollerini başarılı bir şekilde tamamlayarak tam not aldılar. Senaryo gereği itfaiye ekibi çıkan yangını söndürürken HAKUT ekibi okul içerİsine girerek

yaralıları taşıdı. Yazılan senaryoyu başarıyla uygulayan ekipler tatbikatı izleyenlerce alkışlarla tebrik edildi.

HENDEK'TE GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI
HENDEK'TE GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI
HENDEK'TE GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 13:55:01
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 15:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebranur şen IP: 85.100.106.xxx Tarih : 18.05.2010 16:17:19

inanmıyorum her sitelerde bizler varız ünlü olmuşuz haberimiz yok yaw :) :D