18
Mayıs
2024
Cumartesi
HENDEK - SAKARYA

Trafik Şehitliği İbret Oluyormu ?

Bilmiyorum ülkemizde başka örneği varmı ama, benim bildiğim tek trafik şehitliği ilçemizin Akova Mahallesi sınırları içinde ve E-5 karayolu üzerinde.

Ne zaman ve ne sebeple böyle bir şehitlik yapılma ihtiyacı hissedilmiş ve yapılmış, bununla ilgili yazılı bir kaynağa ulaşamadım. Araştırmalarım devam ediyor. Sadece duyduklarım, 1965 yılında şehitliğin bulunduğu yerin çok yakınında meydana gelen bir kaza sonucu, çok sayıda vatandaşımızın vefat ettiği, bu vatandaşlarımızın bazılarının yakınlarının isteğiyle böye toplu bir mezarlık yaptırıldığı ve sonrasında da buranın bir trafik şehitliği olarak düzenlendiği şeklinde. Tabii o zamanın şartlarında iletişim ve ulaşım şartlarının nasıl olduğunu tahmin etmek pekde güç değil. Belki bazılarının kimlikleri hemen tesbit edilemedi, belki bazılarının yakınlarına ulaşılamadı. Bu konuda kesin bir bilgi yok. Mezarlıkta bir kitabe de yok. Ancak ön cephesinde bir köşede yaptıran iki ailenin adı okunabiliyor. Ayrıca iki ayrı taş levhanın birinde 16 ötekinde de 1 olmak üzere 17 isim görülüyor. Bazılarının doğum tarihleri de yazılmış.

Ama asıl önemli olan sürücülerimiz bu şehitliği görüp biraz ibret alıyorlarmı?. Ayaklarını biraz gazdan çekebiliyorlarmı ? Bu soruların cevabı evetse şehitlik vazifesini yapıyor demektir.

Recep ŞEKER
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 16:41:16
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 20:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?