27
Mayıs
2024
Pazertesi
HENDEK - SAKARYA

Yine Dikkatsizlik, Yine Kaza...

Hendek’te bir otomobile çarpan fakat hızını alamayınca mağazaya dalan TIR korku saçtı.

Şans eseri mağazada bulunan kişiler yara almazken kazanın bilançosu maddi hasar ve her iki aracın şoförünün yaralanması oldu.

Hendek D-100 Karayolu’nda önceki akşam saat 18.00 sıralarında meydana gelen kazada kırmızı ışıkta bekleyen otomobile çarpan TIR, hızını alamayınca bir mobilya mağazasından içeri girdi. Kazada her iki aracın sürücüsü de yaralanırken olay sırasında mobilya mağazasında bulunan müşteriler ise kazayı şans eseri yara almadan atlattı.

Hendek yönünden Sakarya istikametine giden Hüseyin Görgülü (60) yönetimindeki 54 KE 731 plakalı TIR, Şehit Gaffar Okkan Bulvarı'nda bulunan ışıklı kavşakta bekleyen Cevdet Özpilancı (42) idaresindeki 54 TH 659 plakalı özel otomobile çarptı. Kaza sırasında hızını alamayan TIR, kontrolden çıkarak yol kenarındaki Engin Güllü'ye ait mobilya mağazasından içeri girdi. Kazada TIR sürücüsü ile otomobil sürücüsü yaralandı. Yaralılardan Görgülü, Toyota-Sa İlk Yardım Hastanesi'ne diğer sürücü ise Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza sonrası mobilya mağazasına giren TIR çekicisi ile dorsesi vinç yardımıyla yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından dışarı çıkarılabildi. Bu arada mağazası savaş alanına dönen Engin Güllü kaza anını şu şekilde anlattı: "İçeride 5-6 müşterim vardı. Kendileri birkaç eşya beğendi. Eşyalar için sözleşme yapacağımız sırada büyük bir gürültü ile içeri TIR girdi. Patlama sesi ile çok büyük korku yaşadık. Kaza 30 saniye önce olsaydı hepimiz ölmüştük." dedi. TIR'ın mağazadan çıkarılması sırasında vatandaşlar mobilyaları el birliği ile dışarı çıkardı. Kazayla ilgili inceleme sürerken yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Recep Şeker/ KentHaber/ Hendek
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 21:04:35
Güncelleme :5 Ocak 2006 Perşembe 13:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?