30
Mayıs
2024
Perşembe
HENDEK - SAKARYA

Ziraat Odası açıklaması

Hendek Ziraat Odası başkanı Hayri Duran son günlerde özellikle Fındık ve Mısır üreticilerinin “bizi arkasına alıp neden bir eylem yapılmıyor?” yakınmalarına daha fazla sessiz ve suskun kalamayarak kamuoyuna açıklamada bulundu.


Hendek Ziraat Odası başkanı Duran, odamızdan eylem yapılması yönünde destek istediklerini dile getirerek, Eylemlerin çoğu zaman yarardan öte zarar getireceği endişesi ile hareket ettiklerini, kendilerinin çiftçi kuruluşu olduklarını,çifçinin yararına olabilecek her türlü eylemde öncülük edebileceklerini söyledi.


Duran,ilçe genelinde ayyuka çıkan bazı duyumlar üzerine ilçe kaymakamımız,ilçe emniyet müdürlerimiz ve belediye başkanımız odamızı ziyaret ederek, “bu tür eylemlerin provakotörlere açık olduğunu, bu tür eylemlerin ilçemize zarar vereceğin telkinlerinde bulunmuşlardır.Tüm bu uyarıları dikkate alan odamızda sağduyulu hareket ederek eylem yapmadığı gibi eylemede destek vermemiştir. Fındığın fiyatının üreticiyi memnun etmediğini,TMO’nun üretilen ürünün çok azını alacağının anlaşıldığını ileri süren Duran Fındık üreticisi için bu hasat dönemi hüsran olmuştur.



Diğer bir konu ise Mısır hasat dönemidir. Bu gün mısırı tüccar almaktadır. Buna rağman mısırın taban fiyatı belirlenmemiştir.” Dedi. TMO ülke genelinde günlük 12.180 kilo alım yapmaktadıri TMO bölgenizden mısır alımı yapacakmıdır bilinmiyor”dedi



Hendek Ziraat odası başkanı Hayri Durak kamuoyuna seslenerek, “değerli üretici kardeşlerim. Eylemlerle,kırmakla, dökmekle bir yerlere varamayız.Bu nedenle eyleme taraf olmadık. Zaman ve zemin oluşursa demokratik hakkımızı kullanmaktan çekinmeyiz. B,izlşer yasal bir kuruluşuz.Öfkeyle değil yasaların bizlere tanıdığı hakların gerektiğinde kullanışlmasından yanayız” diyerek bu davranışımızın altında kimse siyasi çıkar aramamamlıdır” dedi.

bizimhendek
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 14:13:28
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 14:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?