20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARAPÜRÇEK - SAKARYA

CHP'nin yeni İlçe Başkanı; Yıldırım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karapürçek ilçe başkanlığına Akyazı İmam Hatip Lisesi mezunu Hasan Yıldırım atandı.

İmam Hatip Lisesi mezunu CHP İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, siyasete İstanbul'da 1990 yılında belediye başkan adayı olan eski bakanlardan Hüsamettin Özkan'ın ağabeyi Necdet Özkan'ın yanında başladığını belirterek, "Karapürçek'e taşındıktan sonra 2002 yılında CHP ilçe kongresi yapılıyordu. Ailemin de önerisiyle ilk kez yönetim kurulunda görev aldım. Parti içi çalışmaları sürdürdüm ve 1.5 ay önce ilçe başkanı olarak atandım" dedi.

Yıldırım, kendi siyasal anlayışıyla İslami öğretilerin hiçbir şekilde çelişki teşkil etmediğini belirterek, "Ben dini değerleri iyi algılamış inanç sahibi bir insanım. İslamiyet'in iyi incelendiğinde, sosyal hayatımızı düzenleyen birçok hükmün Kuran-ı Kerim'de var olduğunu görürüz. Sosyal adalet, eşitlik, insan hakları Kuran'ın temel hükümleridir. Benim siyasal anlayışımla İslami öğretiler hiç bir şekilde çelişki teşkil etmemektedir. Biraz daha derinlemesine incelersek Mustafa Kemal Atatürk bu ulusa hediye ettiği cumhuriyet rejimini kurarken, toplumsal yaşayışımızı tesis eden sistemi (İslamı) bu yönüyle de araştırmış ve bu doğrultuda karar kılmıştır" diye konuştu.

Yerel seçimlerde iddialı olduklarını belirten Yıldırım, belediye ve il genel meclisi seçimlerini kazanmak istediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 10:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?