19
Mayıs
2024
Pazar
KARAPÜRÇEK - SAKARYA

Sakarya Karapürçek'te seçimler iptal

Sakarya'nın Karapürçek İlçesi'nde seçimler, bir sandıktan çıkan oy pusulalarının mühürsüz olduğunun belirlenmesi üzerine iptal edildi.

Karapürçek İlçesi'nde Genç Parti'nin (GP) adayı Mehmet Çoruhlu'nun kazandığı seçim sonuçlarına AKP ve CHP'nin itiraz etmesi üzerine, İlçe Seçim Kurulu tarafından inceleme başlatıldı. GP'li Mehmet Çoruhlu'nun 916, CHP'li aday Ali Bilici'nin 854 ve AKP'li Orhan Yıldırım'ın da 757 oy aldığı seçimlere AKP ve CHP teşkilatları itirazda bulundu. İtiraz üzerine yapılan araştırmada ise 1007 nolu sandıktan çıkan 230 oy pusulasının mühürsüz olduğu tespit edildi. Bunun üzerine, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Salih Cantürk başkanlığında yapılan komisyon toplantısında seçimlerin iptal edildiği açıklandı.

Rakiplerine fark atarak başkanlığı kazanan Mehmet Çoruhlu, başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanırken, seçimlerin iptaliyle karşıya karşıya kaldığını söyledi. Çoruhlu GP İl Teşkilatı olarak itiraz başvurusu yaptıklarını ve 2 gün içinde sonuç alınamaması halinde Yüksek Seçim Kurulu'na gideceklerini belirtti. Çoruhlu, "Seçim iptal edilse de ben kendime güveniyorum. Yeniden seçim yapıldığında, bir kez daha başkan seçileceğime inanıyorum" dedi.

GP Sakarya Müfettişi Ali Özkan da, partisinin belediye başkanlığını kazanmasına rağmen seçimlerin sandıkta bulunan 230 oyun mühürsüz olduğunun belirlenmesiyle iptal edildiğini, kararın değiştirilmesi için İl Seçim Kurulu'na başvurduklarını söyledi.

SAKARYA - İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2004 Çarşamba 20:36:42
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 13:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?