25
Mayıs
2024
Cumartesi
KARASU - SAKARYA

Anadolu Öğretmen Lisesi ödüle abone

KARASU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ PROJE ÖDÜLLERİNE ABONE OLDU

Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi proje çalışmalarındaki başarısıyla bu yıl Türkiye ve Sakarya'ya damgasını vurdu.

2009 yılında proje yarışmalarında kazandığı ödüllerle ismini duyuran Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi, 2010 yılında da ulusal çaplı başarılarını devam ettirdi. TÜBİTAK Türkiye 2'inciliğinden sonra Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda iki Türkiye 5'inciliği ve bir Türkiye 6'ıncılığı kazanarak 3 Gümüş Madalya alan okulun yeni hedefi 2011'de davet edilen proje sayısını en az 10'a çıkarmak.

Fatih Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'na 1200 proje ve iki binden fazla öğrenci katıldı. Sosyal Bilimler Olimpiyatı özellikle sosyal bilimlerin ülke içerisinde gereken önemi kazanması amacıyla gerçekleştiriliyor. Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi'nin bu yıl ikinci kez katıldığı yarışmada; 9. Sınıf öğrencisi Hülya Orhan “Metin Analizi” kategorisinde, 11. Sınıf öğrencisi Hatice Yardım “Forum” kategorisinde Türkiye 5'inciliği kazanırken, 9. Sınıf öğrencisi Ömer Faruk Acerce ile 10 Fen öğrencisi Tuğba Turan “Proje” kategorisindeki çalışmaları ile Türkiye 6'ıncısı oldu.

Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Nedim Çalık, okul olarak proje alanında kendilerini TÜBİTAK proje yarışmalarında ve Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda kanıtladıklarını belirterek proje alanında Türkiye'de tanınan bir okul olduklarını söyledi. Projelerin Danışman Öğretmeni ve okulun müdür yardımcısı Tahsin Aydoğan ise okulların, ders anlatımının yanında proje faaliyetleriyle de öğrencilerini yetiştirmeleri gerektiğini ifade ederek, “Proje çalışmaları öğrencilerin özgüveni ve çalışma gayretlerini önemli ölçüde arttırmaktadır. Öğrencilerin sosyal yönden gelişmeleri için proje çalışmalarını çok önemsiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 13:39:04
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 00:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?