20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARASU - SAKARYA

Cankurtaranlar iş başında

KARASU’DA CANKURTARANLAR İŞ BAŞINDA

Sakarya’nın Karasu ilçesi sahilinde Belediye tarafından görevlendirilen cankurtaranlar anında müdahalelerle olası boğulmaların önüne geçerek can kurtarıyorlar.

20 kilometrelik sahil şeridi ile her yıl on binlerce turisti ağırlayan Karasu’da olası boğulmaların önüne geçmek için Karasu Belediyesi Kamp Müdürlüğü himayesinde faaliyet gösteren cankurtaranlar anında müdahalelerle birçok hayat kurtardı.

Vatandaşların en yoğun olarak denize girdiği bölgelerde 8 ayrı kule 12 kişiden oluşan cankurtaran ekibi özel eğitimden geçirilmişti. Sualtı eğitimi de alan ekip 3 jet skiyle gün boyu sahili kolaçan ediyor. Kulelerden gözlem yapan cankurtaranlar fazla açılan vatandaşları uyararak kıyı şeridine gelmelerini sağlıyorlar. Gün içinde birçok tehlikeyi de önleyen cankurtaranlar vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Özellikle iyi derecede yüzme bilmeyen vatandaşları fazla açılmamaları konusunda uyaran cankurtaranlar, “Karadeniz dalgalı ve tehlikeli. Çok iyi yüzme bilen vatandaşlarımızın da boğulma tehlikesi yaşadığını biliyoruz. O yüzden vatandaşlardan isteğimiz kendi hayatlarını tehlikeye sokmamaları ve güvenli olan kıyı şeridinden fazla uzaklaşmamaları. Bizler vazifemizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Gün içinde özellikle gençler ve çocuklar fazla açıldıklarında boğulma tehlikesi geçiriyorlar ancak anında müdahalelerle birçok boğulma olayını kısa sürede önledik” dediler.

Tatilini Karasu sahilinde geçiren vatandaşlar ise cankurtaranların kendi hayatlarını korumak için sahilde olduklarını bilmenin kendilerini rahatlattığını belirtiyorlar.

KARASU’DA CANKURTARANLAR İŞ BAŞINDA
KARASU’DA CANKURTARANLAR İŞ BAŞINDA
KARASU’DA CANKURTARANLAR İŞ BAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2011 Pazar 18:57:03
Güncelleme :17 Temmuz 2011 Pazar 19:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?