29
Mayıs
2024
Çarşamba
KARASU - SAKARYA

Enerji nakil hatları yer altına alınıyor

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekipleri, Karasu ilçesinde başlattıkları, enerji nakil hatlarının yer altına alınması çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Karasu'da yapılan çalışma hakkında bilgi veren SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan, Yalı Mahallesi, Plaj Caddesi, Doğu ve Batı Karadeniz Caddelerindeki alçak ve orta gerilim enerji şebekesinin yer altına alınması amacıyla başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Yapılan yatırımla ilçenin Plaj Caddesindeki kaldırımlarda bulunan elektrik direklerinin kaldırılacağını kaydeden Bekircan, böylece enerji nakil hatlarının oluşturduğu görüntü kirliliğine son verileceğini söyledi. 

Bekircan, "Yapılan hizmet vatandaşlarımız içindir. Karasu'nun en önemli caddesinde direklerin ve havadan giden iletkenlerin ortaya koyduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz. Havai hatlar dış etkenlere açık olduğu için daha çok arıza oluşabiliyor. Yer altı kablo tesisi daha verimli çalışacaktır. Yer altı kablo tesisleri ile enerji kesintisi olasılığını da azaltmış oluyoruz" dedi. 

Yapılan kazı çalışmaları nedeniyle çevreye rahatsızlık verilmemesi için yer altı kablo tesisi işinin, en kısa sürede bitirilmesi konusunda, ilgili birimlerin uyarıldığını belirten Yunus Bekircan, "Belediye ile işbirliği içinde vatandaşlarımız için yapılan hizmetin bir an önce devreye alınması amacıyla görevli ekipler gece geç saatlere kadar çalışacaklar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 14:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?