18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARASU - SAKARYA

Karasu sahilinde ölü yunus balığı bulundu

Karasu'da sahile vuran ölü yunus balığı yetkilileri alarma geçirdi.

Alınan bilgiye göre Karasu İlçesi Küçük Karasu Köyü Dalyan tatil sitesi yakınlarında vatandaşlar tarafından sahil kıyısında ölü bir yunus balığı bulundu. Ölü balığı bulan vatandaşlar daha sonra jandarmaya haber verdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri yunus balığı ve çevresinde inceleme yaptıktan sonra durumu İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Araştırma ekibine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Çevre ve Su Ürünleri ekipleri yunus balığı ve çevresinde geniş çaplı bir araştırma yaparak balığın ölüm sebebini bulmaya çalıştı.

Ölü balığı kesen yetkililer balıktan incelenmek üzere bir parça numune aldı. Balıktan alınan numunenin Bursa ilinde bulunan Gıda Kontrol laboratuarına gönderileceği öğrenilirken, balığın balıkçılar tarafından mı yoksa denizde meydana gelen bir kimyasal atık sonucu mu zehirlendiği ortaya çıkacak. Ölü balığı bulan vatandaşlar, daha önce de bir yunusun ölü olarak denizden karaya vurduğunu, balığın ölüm sebebinin denizde meydana gelebilecek bir kirlenme sonucu olabileceğini iddia etti.

Çok sayıda meraklı vatandaşın da görmek için geldiği yunus balığı ekiplerin bölgeden ayrılmasının ardından gömüldü.

Yetkililer, olayla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 10:36:49
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 17:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?