20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARASU - SAKARYA

Sağlık Meslek Lisesi'nin temeli atıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan Sakarya Sağlık Meslek Lisesi'nin temel atma törenine katılan Sakarya Valisi Hüseyin Atak, 2008-2009 eğitim öğretim yılında 6 yeni lisenin hizmete gireceğini söledi. Atak, deslik başına düşen öğrenci sayısının Avrupa ülkeleri seviyesinde olduğunu belirtti. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılacak Sakarya Sağlık Meslek Lisesi için temel atma töreni düzenlendi. Alandüzü Mahallesi'nde yaptırılacak lisenin temel atma törenine, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Müftüsü Sinan Cihan, okul inşaat ihalesini alan Ofisan İnşaat yetkilileri, lisenin yanında bulunan Alandüzü Şehit Adil Arslan İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri katıldı. 

Törende açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Sakarya'da kamu, özel ve hayırseverlerin katkılarıyla yapılan okullarla eğitim kalitesinin arttığını belirterek, "Değişen ve gelişen dünyada insanların beklentisi artıyor. Yavrularımızın daha iyi bir eğitim alması için muhakkak herkesin yapması gereken bir şey vardır. Şu an 6'lı bir paket uyguluyoruz. Bu 6'lı paket içinde Sağlık Meslek Lisesi ve lisenin yanındaki fen lisesi de var. Ayrıca burada 300 kişi kapasiteli yurt yapımı da devam ediyor. Şu anda 30 okul projesinin inşaatı devam ediyor. 10 okulun projesi hazırlanıyor. Çalışmalar tamamlanınca 40 okul ve 550 derslik eğitimin hizmetine girecek" dedi. 

Eğitime öncelik verdiklerini belirten Vali Hüseyin Atak ise, "Çünkü eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır, geleceğimize yapılan yatırımdır. Son dönemlerde hayırseverlerimizin önemli katkıları oldu. Diğer taraftan İl Özel İdare ve Bakanlığımızın ayırdıkları ödenekler sayesinde ilimizde eğitim alanında önemli bir sıçrama gerçekleştirilmiştir. Gelecek günlerde imzalayacağımız protokollerle eğitim alanındaki fiziki eksiklileri gidereceğiz. Şu anda 30 okulun inşaatı devam etmektedir. 2008'in bütçesiyle de 10 okulun inşaatına başlayacağız. Bu sayede önümüzde yıl ilimize 40 okul kazandıracağız. Bu önemli bir rakamdır. İlimizi boydan boya modern okullarla donatmış olacağız. Temelini atacağımız bu okulun yer sorunu nedeniyle 3 aylık bir zaman kaybımız olmuştur. Ancak müteahhitle görüştüm yoğun bir çalışmayla bu okul 2008-2009 eğitim öğretim yılına yetişecek. İnşallah yanındaki Fen Lisesi, Karasu, Kocaali ve Geyve ilçelerindeki Anadolu Liseleri ve Ferizli İlçesi'ndeki klasik liseyle birlikte 2008-2009 eğitim öğretim yılında 6'lı paket eğitim ve öğretimin hizmetine girecek, öğretmen ve öğrencilerimizin istifadesine sunulacaktır. Milli Eğitm Bakanı Hüseyin Çelik ilimizde büyük bir önem vermekte. Bize büyük destek vermekte. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Okul öncesinde okullaştırma oranı yüzde 60'lar seviyesindedir. İlköğretimde bu rakam yüzde 92'ler seviyesinde. Orta öğretimde ise yüzde 60'lar seviyesindeyiz. Bu rakamlar ülkmizin arzu etti rakamlardır. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 30, ortaöğretimde 25'tir. Bu da Avrupa ülkelerindeki geçerli rakamlardır. Eğitimdeki bu başarının artması için hep birlikte çalışmalıyız" diye konuştu. 

Daha sonra Vali Hüseyin Atak ve protokol üyeleri, butona basarak Sağlık Meslek Lisesi'nin temelini attı. 5 bin 691 metrekare arasa üzerinde yapılacak olan Sakarya Meslek Lisesi 16 dersliğe sahip olacak. 3 katlı okulun 2 milyon 500 YTL'ye malolacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 18:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif kılıçaslan IP: 88.231.228.xxx Tarih : 4.08.2008 14:38:42

sakarya karasuda açılacak olan salıkmeslek lisesi nezaman kullanım halinde ola bilir