19
Mayıs
2024
Pazar
KARASU - SAKARYA

Sahte asteğmenin cephaneliği

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, askerliğini asteğmen olarak yaptıktan sonra terhis olan ve kimliğini teslim etmeyerek kendini yedek subay olarak tanıtan bir şahsı yakaladı.

Alınan bilgiye göre, Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Limandere beldesi yakınlarında yol kontrolü yaparken şüphe üzerine Y.K. (29) idaresindeki 54 AV 780 plakalı otomobili durdurdu.

Araçta bulunan Y.K., Isparta Eğridir Dağ Komando Tugayı'nda görevli olduğunu gösteren asteğmen kimliğini görevli jandarmalara gösterdi. Şahsın kimliğini inceleyen jandarma yaptığı detaylı araştırma sonunda kimliğin süresinin geçmiş olduğunu tespit etti. Kimliğin sahte çıkmasının ardından şahsa ait araçta arama yapan jandarma 1 adet 9 mm çapında Rus malı Takarof marka tabanca, 1 adet akrep tabir edilen kurusıkı makineli tabanca, 50 adet 9 mm çapında tabanca mermisi ile makineli tabancaya ait 250 adet kurusıkı mermiden oluşan mini bir cephanelik ele geçirdi.

Jandarma tarafından gözlem altına alınarak sorgulanan Y.K.'nın sık sık kontrollerde kendini asteğmen olarak tanıttığı, Isparta Eğridir Dağ Komanda Tugayı'nda asteğmen olarak görev yaptıktan sonra terhis olduğu ve kimliğini iade etmediği ortaya çıktı. Askerlik görevi bittiği halde kimliğini teslim etmeyerek kendini asteğmen olarak tanıttığı iddia edilen Y.K. jandarma sorgusunun ardından, adliyeye gönderilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 14:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?