23
Mayıs
2024
Perşembe
KAYNARCA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Binlerce balık karaya vurdu

Kaynarca'da bulunan İskenderiye Deresi'nde binlerce balık öldü. İskenderiye Deresi'ne balık tutmaya giden vatandaşlar, ölü balıklarla karşılaşarak durumu jandarmaya bildirdi.

Aralarında boyları 50 cm ve daha büyük olan balıkların da bulunduğu derede, jandarma inceleme yaparak numune aldı. İskenderiye Deresi kenarında bulunan İmamlar Köyü Muhtarı Ahmet Tokmak, çevrede bulunan köylerin muhtarlarına ulaşarak balık ölümleri ile ilgili bilgi vererek, vatandaşların bu balıkları yememelerini istedi. Deredeki ölmüş balıkları inceleyen vatandaşlar ise, olayın sebebinin belirlenmesini istedi.

Yaşanan olayın bir katliam olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Burada binlerce balık öldü. Bu bir katliamdır. Bunun sorumluları kimse, bir an önce bulunsun" dedi. İmamlar Köyü Muhtarı Ahmet Tokmak da, derede daha önce böyle bir olay yaşanmadığını söyleyerek, yetkililerin ölümlerle ilgili geniş çaplı bir araştırma yapmasını istedi. Muhtar Tokmak, "Derede ilk defa böyle bir olay yaşanıyor. Neden olduğunu bilmiyoruz. Olayı duyar duymaz bölgeye geldim. Yetkililer bunun sorumlularını bir an önce bulacaktır" diye konuştu.

Jandarma Çevre Koruma ekipleri ve İlçe Orman Müdürlüğü ekipleri, ölü balıklar ile dereden numuneler alarak ölümlerle ilgili araştırma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2005 Perşembe 13:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?