2
Haziran
2024
Pazar
KAYNARCA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Hasarlı binalar yıkılacak

Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde, belediye tarafından depremde ağır hasar gören binaların yıkımı için çalışma başlatıldı.
Kaynarca İlçesi'nde 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen depremde ağır hasar görmesine rağmen oturulmaya devam edilen veya harabe görünümünde olan tüm binalar, oluşturulan özel ekipler tarafından tek tek tespit edildi. İnşaat mühendislerinin verdiği raporlar doğrultusunda onarılamayacak ve oturulmasında sakınca görülen 15 binanın yıkılması için çalışma başlatıldı. Vatandaşlar binalardan çıkmaları için uyarılırken, uyarılara uymayanların önce suları ardından elektrikleri kesildi. Tahliye için süre verilen vatandaşların binaları boşaltmasının ardından kepçe ve dozerlerle ağır hasarlı binalar tek tek yıkılırken, çıkan malzemeler ise işçiler tarafından toplanarak kamyonlara yüklendikten sonra bina sahiplerine veriliyor. Hiçbir ücret almadan yıkım işlemlerini gerçekleştiren belediye, yıkılan binaların yerine bina yapmak isteyenlere imar planları doğrultusunda izin veriyor. Belediye, bina yapacak durumu olmayan vatandaşlar içinse belediye parsellerinde yer gösteriyor. Yıkılan binaların yerine bina yapılmazsa belediye boşalan bölgeleri otopark, yeşil alan veya sosyal alan olarak değerlendirecek.
Çalışma bölgesine giderek yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Kaynarca Belediye Başkanı Tuncay Aydın, ilçede ekipler tarafından tespit edilen 15 ağır hasarlı bina olduğunu ve binaların tahliye edilmesiyle yıkım çalışmalarına başladıklarını söyledi. Başkan Aydın, "İlçemizde yıllardır depremlerde ağır hasar görmüş binalar var. Bunların bazılarında vatandaşlar otururken bazıları ise iyi bir görüntü oluşturmuyor. Boşalan binaların kötülüklerin yuvası haline geldiğini gördük. Çocuklar burada bira, sigara gibi kötü alışkanlıklar kazanıyorlar. Hasarlı olduğu için bunların içine girmek doğru değil. İlimiz deprem bölgesi, yaşanacak bir depremde bu binaların yıkılması kaçınılmaz. Halkımızı düşünerek bu çalışmaya başladık. 15 gün içinde tüm eski binaları yıkmış olacağız. Tahliye için süre verdiklerimiz tahliye etmediği takdirde önce sularını sonra elektriklerini keseceğiz. Sonra çıkmak zorunda kalacaklar. Biz zorla yıkmak zorunda olduklarımızdan kanun gereği ücret almak zorunda kalacağız. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Gelin çalışmalarımızda bize yardımcı olun" dedi.
Başkan Aydın, binaları yıkılan vatandaşlara her türlü kolaylıkta bulunduklarını ifade etti.
.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 00:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?