19
Mayıs
2024
Pazar
KAYNARCA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Su şebekesi yenileniyor

Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde, Abu Dabi Hükümeti tarafından sağlanan hibe krediyle büyük su şebekesi inşaatına başlandı.
Kaynarca İlçesi'nin hızla gelişmesiyle su şebekesinin yetersiz kaldığını belirten Kaynarca Belediye Başkanı Tuncay Aydın, eskiyen boruların değiştirilmesi ve artan abone sayısına cevap verilmesi amacıyla İller Bankası tarafından şebeke yenileme çalışması başlatıldığını söyledi. Çalışmanın finansmanının ise Abu Dabi Hükümeti tarafından verilecek hibe krediyle sağlanacağını ifade eden Başkan Aydın, "Projenin hazırlanmasının ardından İller Bankası'na başvurduk. Abu Dabi fonundan hazineye karşılıksız olarak verilen 1 milyon 200 bin dolar hibe kredi alındı. İller Bankası tarafından yürütülen proje ihale edildikten sonra inşaatına başlandı. Kaynarca Belediyesi olarak biz projenin kontrollük ücretlerini karşılayacağız" dedi.
Projenin 2 etaptan oluştuğunu kaydeden Aydın, "Projenin ilk etabında 35 kilometre uzunluğunda şebeke hattı döşenecek. Müteahhit firmanın sadece su hattını döşeyeceği projede 10 kilometrelik hat döşendi bile. Ev ve işyeri bağlantıları belediye tarafından yapılacak olup, projenin kısa sürede tamamlanmasını hedefliyoruz. Projenin 2. etabı ise ilçede yapımı devam eden yeni yerleşim bölgesinin tamamlanmasının ardından hayata geçirilecek" diye konuştu.
Çalışma bölgesine giderek incelemelerde bulunan Kaynarca Belediye Başkanı Tuncay Aydın, ilçenin hızla gelişerek büyümesiyle eski su şebekesinin ihtiyaca güçlükle cevap verdiğini söyleyerek, "İlk etapta bin 800, daha sonra ise 2 bin aboneye su sağlayacak olan çalışma kapsamında, eski borular ve şebeke değiştirilerek yüzde 60 su kaybı önlenmiş olacak" dedi.
.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 15:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?