1
Haziran
2024
Cumartesi
KAYNARCA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Validen müdürlere gözdağı

Sakarya Valisi Nuri Okutan, Kaynarca İlçesi ziyaretinde, ilçede gelecek sene 30 öğrencinin ÖSS sınavını kazanamaması halinde müdürleri görevden alacağını açıkladı.

Sakarya Valisi Nuri Okutan, Kaynarca İlçesi’nde Güreş Ağası Seyfettin Selim tarafından yaptırılacak ilköğretim okulunun temel atma törenine katıldı. Törene, AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Kaynarca Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Kaynarca Belediye Başkanı Tuncay Aydın ile davetliler katıldı. Kaynarca güreşlerinde güreş ağalığı da yapan iş adamı Seyfettin Selim, törende yaptığı konuşmada, kaymakam ve belediye başkanının kendisinden okul istediğini dile getirerek, "Hiç düşünmeden bir okul yaptıracağıma dair söz verdim. Bugün ise bu okulun temelini atmaktan son derece mutluyum" dedi.

Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu ise, ilçede eğitim sahalarının kısıtlı olduğuna dikkat çekerek, "İlçe merkezinde ilköğretimde fiziksel olarak büyük sıkıntılar vardı, işe boşaltılan Jandarma binasını onararak başladık. Ardından sekiz derslikli ek binanın inşaatı başlatıldı, inşaatlar yeni sezona yetiştirilecek. Okullar tamamlandığında Kaynarca İlçesi’nde eğitim sorunu az da olsa çözülmüş olacak" diye konuştu.

"EĞİTİM ÖNCELİKLİ SORUNUMUZ"

Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de, yaptığı konuşmada, eğitimin önemine dikkat çekerek, "Eğitim hükümetimizin öncelikli konuları başında yer alıyor. Eğitimde yaşanan sorunlar karşımıza kapkaç ve gasp olarak çıkmaktadır. Hükümetimiz bu konuya öncelik vermiştir. Diğer bakanlıklardan önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın payı birinci sıraya alınmıştır. Valilerimiz de eğitime destek kampanyasına destek vermişler, sahip çıkmışlardır" şeklinde konuştu.

Törende son olarak konuşan Sakarya Valisi Nuri Okutan da, il genelinde eğitim kalitesinin yükseltilmesine çalıştıklarını kaydetti. Okutan, "Eğitim hizmetlerini birinci sıraya aldık. Devlet-millet el ele vererek eğitimdeki sorunları çözmeye çalıştık. Depremde 69 okulumuz yıkıldı. Bugüne kadar ise 30 okulu yapabildik. Geriye kalan 39 okulu yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Bunlar için toplam 200 trilyon para gerekiyor. Bunu devletin tek başına yapması mümkün değil. Bu yıl Sakarya olarak bakanlıktan gerekli kaynakları alamadık. Hedefimiz son 4 yılda yapılan dersliklerin tamamını bir yılda yapmaktır" dedi.

Vali Okutan, Kaynarca İlçesi’nde son günlerde yaşanan gelişmelere de dikkat çekerek, "Kapatılan Köy-Tür tesislerinin yeniden yapılanması için çok ciddi bir çalışma var. Büyük iş adamları bölgeye ilgi duyuyor. İş adamları yatırım yaparsa, yeni istihdam alanları ortaya çıkacak. Köylerdeki sorunları çözmek için de tüm gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

"ÖSS’DE EN AZ 30 ÖĞRENCİ ŞARTI"
Konuşmaların ardından işadamı Seyfettin Selim tarafından yaptırılacak 3 katlı 16 derslikten oluşan Kaynarca Seyfettin Selim İlköğretim Okulu’nun temeli atıldı.

Temel atma törenin ardından Sakarya Valisi Nuri Okutan, inşaatları devam eden 16 derslikli Mimar Sinan İlköğretim Okulu ek binası, Kaynarca Ana Okulu ve Çok Programlı Lise okul inşaatlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Okutan incelemeleri sırasında, gelecek yıl için ÖSS sınavında ilçeden en az 30 öğrencinin sınavı kazanması gerektiğini belirterek, aksi takdirde ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Hidayet Tekin Yazıcı’dan istifa etmesini isteyeceğini dile getirdi. Tekin’in ilçede öğretmen sıkıntısı olduğunu söylemesi üzerine ise Okutan, "Sıkıntınızı ben çözeceğim. İstediğim başarı sonucu çıkmazsa bunun da hesabını sorarım" şeklinde konuştu.

Sakarya Valisi Okutan son olarak Halk Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Burada Kaynarca bezini işleyen kursiyerlerle sohbet eden Okutan, kendisine Kaynarca bezinden bir gömlek ve yelek yapmalarını istedi. Okutan, Kaynarca bezinin sadece iç pazarda değil, Avrupa pazarında da değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 18:31:46
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 15:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?