20
Mayıs
2024
Pazertesi
KAYNARCA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Vücudu ördek, kafası tavuk

Sakarya’nın Kaynarca İlçesi’ndeki bir çiftlikte bulunan hayvan, görenleri şaşırtıyor.
Vücudu ördeğe benzeyen, kafası ise tavuk olan hayvan, horoz gibi ötüyor.

Çiftlik sahibi Erdal Kutoğlu’nun kızı İpek Kutoğlu, hayvanı gördüklerinde şaşırdıklarını söyleyerek, "Yumurtadan çıktıktan sonra yürümesi değişik geldi. Ördek gibi yürüyordu. Büyüyünce yürümesi değişir diye düşündük ama değişmedi. Sonra kafası tavuk gibi olmasına rağmen horoz gibi öttüğünü fark ettik" dedi.

İpek Kutoğlu, garip hayvanı, ne ördeklerin ne de tavukların aralarına aldığını belirterek, "Ona özel bir yer yaptık. Burada dışarı çıktığında tavukların saldırısına uğruyor. Önceleri kesmeyi düşünmüştük ama sonra vazgeçtik. Yaşayabildiği kadar yaşasın" diye konuştu.

SAKARYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 13:52:13
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 11:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal kutoğlu IP: 78.172.139.xxx Tarih : 14.08.2008 17:38:11

işbu hayvan yani canlı sakarya ili kaynarca ilçesi okçular köyünde dünyaya geldi. ve benimçiftliğimde oldu affedersiniz hayvanların arasında tavuk yumurtlamış,civciv çıkarmış ancak ilk zamanlar hatta hanım iş bu hayvana herhalde inekler ayağına bastı yazık sürünmesin bunu keselim dedi ben ise bırak hayvan yaşıyor size ne zararı var büyüsündedim ve büyüdüğünde bir de baktımki hayvanın görüntüsü değişik ve etraftan duyanlar basın a kadar iletmişler ve geldiler kamaraya aldılar televizyonlara çıktı buralara kadar geldi. ancak bu değişik hayvanı bende hindi ler vardı aralarına sokmuyorlardı ve baş kısmını ağızları ile gagaladılar hayvanda bu yara ile yaşayamadı öldü inanın çok üzüldüm ve bu hayvan için hiç bir yerden bir maddi menfaat te sağlamış değilim zaten ihtiyecımda yoktu. bende aynı zamanda ördek hayvanları da vardı tavukların yanında zaman zaman benim horozların ördekler ile çiftleştiğine görmüştüm aslında normalde gen tutmaması lazım ancak benim tahminim horoz ile ördeğin çiftleşmesinden olabilir düşüncem budur saygılar sunarım. ERDAL KUTOĞLU SAKARYA İCRA YEDİEMİNİ OKÇULAR KÖYÜ KAYNARCA 0532 2644612