26
Mayıs
2024
Pazar
SERDİVAN - SERDİVAN - SAKARYA

Belediye binası sağlık merkezi olacak

YAZLIK BELEDİYESİ ESKİ HİZMET BİNASI SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLDİ

Serdivan Belediyesine ait olan Yazlık Belediyesi eski hizmet binası Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi olarak faaliyet göstermesi amacıyla Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde bulunan Psikiyatri Kliniğinin öncülüğünde, Sağlık İl Müdürlüğü ile koordineli olarak hizmet verecek olan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi Yazlık Belediyesi eski hizmet binasında en kısa zamanda gerekli donanımları tamamlanarak hizmete girecek.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, yapılan bu hizmetin öneminin ilerleyen günlerde daha iyi anlaşılacağını ifade ederek, “Özellikle depremden sonra psikolojik desteğe ihtiyaç duyan hasta sayısı ilimizde maalesef çok arttı. Öncelikle bu vakaların tedavisi için burası çok önem taşıyor” dedi.

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinin sorumluluğunu üstlenen, aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Klinik Şefi olan Prof. Dr. Atilla Erol da burada yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Merkezin çalışma alanları konusunda açıklamalar yapan Erol, “Bu bina ve dış alan çalışmalarımızın verimi açısından çok değerli. Burada hayırlı hizmetler yapacağız” diye konuştu.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise burasının devri ile ilgili karar aşamasında tüm meclis üyelerinin hemfikir olduğunu belirterek, “Hem bölgemize katkı sağlayacak, hem de insan sağlığına fayda sağlayacak bir talebi karşılamış olmaktan çok mutluyuz. Bu binanın boş durup yıpranması yerine böyle hayırlı bir iş için kullanılmasına vesile olan Sağlık İl müdürümüz Hasan Bektaş’a, hocam Prof. Dr Osman Nuri Dilek’e ve belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Serdivan Kaymakamı Fahri Keser de Türkiye’de bir örneği Bolu’da, bir örneği de Serdivan’da olan bu merkezin hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra sembolik olarak yaptırılan binanın anahtarı Kaymakam Keser ve Başkan Alemdar tarafından Sağlık İl Müdürü Hasan Bektaş’a takdim edildi.

YAZLIK BELEDİYESİ ESKİ HİZMET BİNASI SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 17:55:00
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 18:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?