19
Mayıs
2024
Pazar
SERDİVAN - SERDİVAN - SAKARYA

Belediyeden dev proje

SERDİVAN BELEDİYESİNDEN DEV PROJE

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sapanca Gölü Kuzey Kıyısı Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme projesini hayata geçirerek Üniversite Olimpiyatlarını Sakarya'da yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Sapanca Gölünün kuzey şeridi üzerine Serdivan Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve hem Serdivan için hem de Sakarya için büyük önem taşıyan Sapanca Gölü Kuzey Kıyısı Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Tuna Tan tesislerinde düzenlenen toplantıda proje hakkında bilgi veren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Bu proje bizim için gerçekten çok önemli bir proje burada Sakarya'ya ve Serdivan'a ayrı bir çehre kazandıracağız. Bu sadece bizim projemiz değil Sakarya'nın projesi. Bölgeye önemli katkı sağlayacak. Herkesin desteğini bekliyoruz. Yaklaşık 30 milyon Euro'ya mal olacak bir projeyi Serdivan Belediyesi'nin imkanlarıyla yapmamız mümkün değil. Bizim bu proje illa böyle olacak bu şekilde yapılacak diye bir direnişimiz bulunmuyor. Yeniliklere ve değişikliklere açık bir proje. Bu proje ile birlikte bizde İzmir, Trabzon ve Erzurum gibi Üniversitelerarası olimpiyatlarına aday olmayı planlıyoruz. Hedefimiz projeyi hayata geçirerek Üniversitelerarası olimpiyatları Sakarya'da yapmak. Biz bu konuda gayet ciddi çalışmalar içerisinde bulunacağız. 2011 Ocak ayında bu projemiz ile birlikte olimpiyatlara müracaat etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Sapanca gölünün kuzey kıyısının yaşam alanına dönüştürülmesi için projenin önemli olduğuna dikkat çeken Alemdar, “300 bin kişinin yaşadığı Sakarya ana kent merkezine en yakın kıyı şeridi olan Sapanca gölünün kuzey kısmının, halkımızın kullanımına tekrar sunulması için belediyemiz 8.5 km uzunluğundaki kıyı şeridinde mevcut imar koşullarına büyük oranda uyarak kentsel dönüşüm tasarım projesini hazırladık. Serdivan Belediyesi olarak hazırladığımız Kentsel tasarım projesi ile Sapanca gölü havzası birinci mutlak koruma bandında bulunan Kuzey Sahil şeridinin rekreatif sportif amaçlı kullanıma yönelik fonksiyonlar ile donatılmasını ve bu alanın ulusal ve uluslar arası rekreasyon merkezi olarak doğal, fiziksel ve kitlesel etkileriyle koruma- kullanma dengesini koruyan Turizm merkezi olmasını hedefliyoruz” dedi.

Turizmin kalbinin Sapanca'da atacağını ifade eden Başkan Alemdar, Sakarya geneline hizmet edecek beraberinde ulaşım bağlantılarının güçlü olması ile Ulasal ölçekte Sapanca gölünün halkın rekreatif, sportif, fonksiyonlar ile donatılmış doğayla baş başa kalabilecekleri mekanlar sunacak Sapanca Gölü kuzey kıyısında kentsel tasarım projeleri hazırlandı. Sapanca Gölü kuzey sınırını ileride Çark deresi kenarında Justinyen köprüsüne ve devamında kent merkezine kadar olaştıracak yaya aksı kıyı boyunca kesintisiz olarak planlandı. Proje kapsamında yürüyüş aksı ile küçük ölçekte restoran, kafeler, piknik alanları, bungalov tarzı konaklama alanları, 5 yıldızlı otel, karavan park alanları, termatik oyun parkları ve spor alanları yapılacak” diye konuştu.

SERDİVAN BELEDİYESİNDEN DEV PROJE
SERDİVAN BELEDİYESİNDEN DEV PROJE
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 13:10:00
Güncelleme :26 Kasım 2010 Cuma 00:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?