25
Mayıs
2024
Cumartesi
SERDİVAN - SERDİVAN - SAKARYA

Kızılay iyilik timi iş başında

KIZILAY İYİLİK TİMİ İŞ BAŞINDA

Kızılay Serdivan Şube Başkanlığı üyeleri ve SAÜ Kızılay Topluluğu üyeleri hafta sonu mesaisi ile iyiliğin zirvesinde buluştular.

Kızılay Serdivan Şube Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan sosyal yardımlar çerçevesinde Kazımpaşa köylerinde ki ailelere yönelik elbise ve gıda paketi yardımları SAÜ Kızılay topluluğu üyeleri ile birlikte dağıtıldı. Sosyal yardım faaliyetleri kapsamında 100 adet bayan ceket, 70 adet bayan etek, 50 adet bayan pantolon etek, 150 adet bayan bluz, 100 adet erkek t-şört, 50 aileye gıda paketi yardımları dağıtıldı. Sosyal yardım dağıtım çalışmalarını Kızılay Serdivan Şube Başkanı Fatih Mehmet Temel, Şube Kurucu üyesi Murat Özdemir, Yavuz Selim Temel, Hayri Yıldız, Mustafa Bilgen, Ali Sarı, Mehmet Çetinkaya ile SAÜ Kızılay Topluluğu üyeleri ve Kızılay Serdivan Şube Başkanlığı gönüllü üyeleri Kadir Akçay, Hilal Kurtoğlu, Haşim Özkaya, Murat Terzi, Pınar Çetin, İrem Ertekin, Bilge Gül Uslu, Gamze Doğan, Fesih Ayhan, Aykut Menteş ve Erdi Gülgün olmak üzere 18 kişilik ekiple yaptılar.

Sosyal yardım çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay Serdivan Şube Başkanı Fatih Mehmet Temel;" Kızılay olarak afet alanında yaptığımız çalışmaların yanı sıra sosyal yardım çalışmalarını da yapmaya devam ediyoruz. Sosyal yardım çalışmalarındaki öncelikli amaçlarımız sosyal eksiklikleri giderirken, bu alandaki çalışmalarda toplumun bütün kesimlerine örnek olabilecek faydalı uygulamalar ile bu çalışmaları yapmak ve ortaya koyduğumuz sosyal dağıtım modelinin bütün kurumlar tarafından örnek olarak kabul edilmesini sağlayarak sosyal yardım alanında ki başıboşluğu ve düzensizliği ortadan kaldırmaktır. Kızılay olarak hayata geçirdiğimiz sosyal yardım faaliyetlerini sadece insanların manevi duygularının üst seviyeye ulaştığı ramazan ayında değil yılın her döneminde gerçekleştirmekteyiz. Şunu çok iyi biliyoruz ki ramazan ayında toplumumuzun büyük bölümü ramazan ayında yardım faaliyetleri dışında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmakta güçlük çekmekteler. Gerçek ihtiyaç sahipleri sadece yılda bir kez ihtiyaçlı olmuyorlar önemli olan bu durumda ki vatandaşlarımızı saplıklı bir şekilde tespit ederek toplumsal dayanışmayı yılın her döneminde sağlamaktır ve bizde bugün olduğu gibi her dönemde bu çalışmaları hayata geçirmekteyiz. Bugün burada gördüğünüz üzere 11'i üniversiteli gönüllü arkadaşlarımız olmak üzere toplam 18 kişi ile herkesin tatil yaptığı Pazar gününde yağan yağmura rağmen iyilik yapmanın mutluluğunu yaşamak isteyen arkadaşlarımız ile bu çalışmayı gerçekleştirdik. Burada gördüğünüz üzere bu genç arkadaşlarımız farklı şehirlerden Sakarya Ya okumaya gelmiş kişiler ve içlerinde hendek de, Akyazı da okumakta olan arkadaşlarımız bulunmakta bu manzara bir çok insana Kızılay'ın yaptığı faaliyetlerin güzelliğini ve büyüklüğünü göstermek açısından önemlidir diye düşünüyorum. Bugün burada tatil gününü arkadaşları gibi kafeterya köşelerinde geçirmek yerine Kızılay ile sosyal sorumluluk bilincini hayata geçiren bu değerli arkadaşlarıma ihtiyaç sahipleri adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Temel açıklamasının sonunda " Toplumumuzdan yapılan bu çalışmalara her zaman destek duymaktayız. Bilindiği üzere Kızılay toplumumuzdan aldığı destek ile yine toplumumuza hizmet eden 142 yıllık dev bir çınardır ve bu çınar değerli Kızılay dostları ile daha uzun yıllar faaliyetlerine devam edecek ve toplumu kucaklamayı sürdürecektir.

Sosyal yardım çalışmalarına katılan SAÜ Kızılay topluluğu üyesi Aykut Menteş ise yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek," Kızılay ile birlikte bu yağmurlu günde köylerde yaptığımız yardım dağıtma çalışmasını toplumsal dayanışma olarak görmekteyim ve bugün Kızılay ile katıldığım ilk etkinlik bu çalışma olmuştur. Bugün yaptığımız bu çalışmalarda insana dokunmanın insanlara iyilik yapmanın ne kadar değerli ve onurlu bir davranış olduğunu yaşayarak tecrübe edindim. Toplumsal dayanışma adına yaptığımız bu çalışmada yeni bir t-şört almanın mutluluğunu yaşayan ilkokul öğrencisinin yüzündeki gülümseme ve mutluluk da, bir koli erzak aldığı için yüzündeki kırışıklara inat candan gülümsemeye çalışan teyzelerimizin mutluluğu da yaşamaya değerdi ve bugün Pazar günü tatilimi yurttaki odamda veya kafeteryada arkadaşlarımla geçirmek yerine burada olmaktan son derece mutluyum ve bütün arkadaşlarımızı bu mutluluğu yaşamaya davet ediyorum" dedi.

KIZILAY İYİLİK TİMİ İŞ BAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2010 Pazar 17:59:01
Güncelleme :20 Aralık 2010 Pazartesi 01:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?