25
Mayıs
2024
Cumartesi
SERDİVAN - SERDİVAN - SAKARYA

Kızılay yardım eli uzattı

KIZILAY MADDİ DURUMU İYİ OLMAYAN AİLESYE SAHİP ÇIKTI

Kızılay Serdivan Şubesi Dağyoncalı köyünde oturan Kuruoğlu ailesinin evini baştan donattı.

Kızılay Serdivan Şube Başkanlığı ramazan ayı çalışmaları kapsamında Dağyoncalı köyünde gıda dağıtımları esnasında evinde kullanacak doğru düzgün eşyası olmayan, evinin çatısı akmakta olan geçimini hamaliye işleri ile sağlamaya çalışan 3 çocuk babası Sebahattin Kuruoğlu ve ailesine yardım elini uzattı. Kızılay Serdivan Şubesi ihtiyaç duyulan malzemeleri temin etme çalışmaları sırasında Orhangazi Sosyal Yardım Derneğinin de katkılarıyla ailenin ihtiyaç duyduğu perde, halı, kanepe, yatak, buzdolabı ve küçük ev eşyalarını temin ederek aileye teslim etti.

Kızılay Serdivan Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Çakar, Aydın Bahar, Hasan Çelebi ve Denetim Kurulu Başkanı Adem Bilgen tarafından temin edilen malzemeler Kuruoğlu ailesinin Dağyoncalı köyünde ki hanesine teslim edildi.

Kızılay Serdivan Şube Başkanı Fatih Mehmet Temel, Kızılay'ın mağdur durumdaki insanların yardımına koşmaya devam edeceğini belirterek, “Ramazan ayı çalışmaları kapsamında arkadaşlarımız Dağyoncalı köyünde uğradıkları Kuruoğlu ailesinin hanesinde ki insanlık dramını bana evde perde dahi yoktu şeklinde ki durumu bana aktardıklarında bu devirde böyle bir durum olmasını insanlık adına utanç verici bulduk. Keza Türk Kızılay'ının en önemli vazifelerinden birisi her ne şekilde ve nerede olursa olsun insan ızdırabını ortadan kaldırmak ve bizde bu konuda neler yapabileceğimizi düşünerek çalışmalarımızı yaptık. Yaklaşık 15 günde çalışmalarımızı tamamladık ve ailenin öncelikli ihtiyacı olan perde, halı, kanepe, yatak, buzdolabı ve küçük ev eşyalarını hayırseverlerimiz ve Orhangazi Sosyal Yardım Derneğinin katkıları ile tamamlayarak Yönetim Kurulunda ki arkadaşlarımız ile aileye ulaştırdık. Ailenin bazı eşyalara daha ihtiyacı olduğunu düşünmekteyiz diğer ihtiyaçların karşılanabilmesi için hayırseverlerimizin desteklerini beklemekteyiz. Diğer taraftan yine ramazan ayı çalışmalarında denk geldiğimiz ve bazı ihtiyaçlarının insanlık adına tamamlanması gerektiğine inandığımız ailelerimiz ile ilgili Genel Merkez bünyesinde ve hayırseverlerimiz bünyesinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu çalışmalarımızın da tamamlanması sürecinde bütün hayırseverlere bu vesile ile çağrıda bulunmak istiyoruz. İnsanlarımız şunu bilmelidirler ki Kızılay 142 yıldır olduğu gibi bugünde İnsanlığa uzanan Merhamet eli olmaya devam ediyor ve yaptığı çalışmaları kendi geliştirdiği Kızılay Bağışçı Modeli ile hayata geçirerek hayırseverlerimizin yaptıkları yardımların amacına uygun şekilde ilgilisine ulaşmasını sağlayarak hayırseverlerimizin gözünün arkada kalmamasını kendine öncelikli görev bilerek çalışmaktadır. Bugüne kadar Kızılay'ın merhamet elinin güzelliklerini yaşayamamış bütün hayırseverlerimizi bu kutsal elden tutmaya davet ediyoruz” dedi.

KIZILAY MADDİ DURUMU İYİ OLMAYAN AİLESYE SAHİP ÇIKTI
KIZILAY MADDİ DURUMU İYİ OLMAYAN AİLESYE SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 18:27:00
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 18:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?