30
Mayıs
2024
Perşembe
SERDİVAN - SERDİVAN - SAKARYA

Temel'e yurtdışı görevi

TEMEL'E YURTDIŞI GÖREVİ

Kızılay Serdivan Şube Başkanı Fatih Mehmet Temel, Kızılay tarafından Pakistan da yürütülmekte olan insani yardım faaliyetleri için geçici süre ile Pakistan da görevlendirildi.

Asrın en büyük sel felaketine maruz kalan dost ve kardeş ülke Pakistan da Kızılay tarafından yürütülmekte olan insani yardım faaliyetleri tüm hızı ile devam ederken gelinen nokta konusunda gerekli incelemelerde bulunmak üzere Kızılay Genel Merkezi tarafından Şube Başkanlarını temsilen Serdivan Şube Başkanı Fatih Mehmet Temel ve Batman Şube Başkanı Sebahattin Tezdiğ ile Gençlik kollarını temsilen Sürmene Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Küçükali geçici görev ile görevlendirildiler.

Şubeler heyeti Pakistan da Kızılay tarafından bugüne kadar gerçekleştirilmiş olan çalışmaları yerinde görerek gerekli raporlama işlemlerini yapmak, yerel yöneticiler ile işbirliği çalışmalarını yürütmek ve yapılabilecek diğer çalışmaların neler olabileceğine ilişkin gerekli araştırma ve inceleme çalışmalarını yürütecekler. Heyet ayrıca Türk Diyanet Vakfı tarafından Pakistan sel mağdurlarına yardım amacı ile toplanan ve Kızılay tarafından bölgeye sevk işlemleri bölümler halinde yapılan insani yardım malzemelerinin 2. bölümünde gönderilen 24 tır dolusu yardımların da dağıtımına eşlik edecek.

Serdivan Şube Başkanı Fatih Mehmet Temel; Türk Kızılayı olarak insan ızdırabının olduğu her yerde insani yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ederek " Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda dost ve kardeş ülke Pakistan da meydana gelen büyük sel felaketi sonrasında yaşanan ızdırap malumunuz hepimizi derinden yaralamıştır. Orada görev yapan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre halen daha Pakistan bir insanlık ayıbı ile karşı karşıya bulunmakta ve ciddi manada desteğe ihtiyaç duymakta. Kızılay bütün hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile orada ki insanlık ayıbını ortadan kaldırmaya devam etmekte ve çalışmalarını hız kesmeden sürdürmektedir. Yapılacak bütün çalışmalar bir planlama dahilinde olması gerektiğinden dönemsel olarak gelinen noktanın tespit edilerek bir sonra ki adımların neler olabileceğinin kararının verilmesi gerekmekte. Bu amaçla Genel Başkanımızın yaptığı görevlendirme ile Pakistan'da ki durum ile ilgili incelemelerde bulunmak, afet yönetim süreçlerini yerinde görmek amacı ile Batman Şube Başkanımız ve Sürmene Gençlik kolları Başkanımız ile birlikte geçici görev ile Pakistan'da bulunacağız. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde insani değerleri kapsamında çalışmalarda bulunabilecek olmaktan dolayı onur duymaktayım" dedi.

Temel Sakarya'lılar olarak deprem acısını çok iyi bildiklerini belirterek" Malumunuz yaşadığımız 99 depreminde bizlere uzanan her sıcak el nasıl bizleri mutlu etti ise şimdi bizleri mutlu edenleri mutlu etme sırası bizde ve bu anlayışla orada ki görevimizi yerine getireceğiz, Pakistan'da ki yerel yönetimlerle iletişim kurarak şehrimizde ki yerel yönetimlerle diyalog hatta kardeş şehir projelerinin oluşması içinde zemin hazırlayacağız. Ümit ediyorum ki bu çalışma biz Kızılay ailesi fertlerine çok şeyler kazandıracaktır. Bizlere bu önemli görevi tevdi eden sayın Genel Başkanımıza da şükranlarımızı sunarım. Pakistan da bulunduğumuz süre içerisinde şehrimizi de en iyi şekilde temsil edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Halkımızda orada her şey yolunda diye düşünerek yardım çalışmalarını bitirmesinler görev sonrasında orada ki durumu Sakarya kamuoyu ile paylaşarak daha güzel katkıları yapabilmek arzusu ile bütün hemşehrilerimizi selamlarım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2011 Pazar 16:24:02
Güncelleme :6 Ocak 2012 Cuma 12:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?